Διεθνή

CNBC: Στερούνται ουσίας οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις – Ανακριβείς οι αναφορές για συμφωνία μέχρι την Κυριακή

tags :
CNBC: Στερούνται ουσίας οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις – Ανακριβείς οι αναφορές για συμφωνία μέχρι την Κυριακή
Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει υπάρξει, όμως πρόκειται κυρίως για πρόοδο επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας, ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος
Ξεθωριάζουν οι ελπίδες για μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ύστερα από τις δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ότι οι αναφορές για μια επικείμενη συμφωνία είναι άστοχες.
Διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της στόχευαν στην επίτευξη μιας συμφωνίας σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης ως αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μέχρι την Κυριακή, 3 Μαΐου.
Ωστόσο, όπως ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο CNBC, αυτές οι αναφορές είναι ανακριβείς.
«Αναφορές σχετικά με μια συμφωνία την Κυριακή αποτελούν παρεξήγηση και δεν είναι ακριβείς», ανέφερε ο αξιωματούχος που είναι κοντά στις συνομιλίες και ζήτησε να μιλήσει υπό καθεστώς ανωνυμίας εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης του θέματος.
Οι αναφορές αυτές υπήρξαν λόγω της συνεδρίασης σήμεα του Euro Working Group, όμως όπως εξήγησε ο αξιωματούχος, πρόκειται για μια τακτική συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε μια σύντομη συνομιλία.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα βοήθησαν τις συνομιλίες, όμως ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις στερούνται ακόμη ουσίας.
«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει υπάρξει, όμως πρόκειται κυρίως για πρόοδο επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης