Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανείπωτη τραγωδία στο Νεπάλ - Πάνω από 5 χιλ. οι νεκροί από τον σεισμό - Φόβοι ότι θα φθάσουν τις 10 χιλ.

Ανείπωτη τραγωδία στο Νεπάλ - Πάνω από 5 χιλ. οι νεκροί από τον σεισμό -  Φόβοι ότι θα φθάσουν τις 10 χιλ.
Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων - Πάνω από 5.000 έως τώρα οι νεκροί
Τις πληγές του συνεχίζει να μετρά το Νεπάλ από τον φονικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ, με τις ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων να εξανεμίζονται και να εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα φθάσει τις 10.000.
Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 5.000 θάνατοι, με περισσότερους από 7.000 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο σεισμός έχει επηρεάσει 8 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ 1,4 εκατ. άτομα έχουν ανάγκη τροφίμων.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, Sushil Koirala, σήμερα, Τρίτη, η κυβέρνηση, με μαχητικότητα, κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σώσει τους εγκλωβισμένους και να παράσχει ανακούφιση, για να σημειώσει ότι αποτελεί πρόκληση για τη χώρα, η οποία περνά πολύ δύσκολες ώρες.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φθάσει τις 10.000 άτομα.
Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ δεν εξήγησε πού βασίζει την εκτίμησή του για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων, ωστόσο όπως ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει ακόμη αποκαταστήσει την επικοινωνία με κάποιες απομακρυσμένες περιοχές.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να φθάσει τις 10.000 διότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες από τα απομακρυσμένα χωριά».
Η διεθνής βοήθεια έχει ήδη αρχίσει να καταφθάνει στη χώρα των 28 εκατ. κατοίκων, τρεις ημέρες μετά τον σεισμό, όμως ακόμη η διανομή της είναι πολύ αργή.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, όλοι οι ορειβάτες που είχαν κατασκηνώσει στο Έβερεστ έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια με τη βοήθεια ελικοπτέρων.
Οι προσπάθειες διάσωσης δυσχεραίνονται από τις μεγάλες ζημίες που έχει προκαλέσει ο σεισμός, τα συντρίμμια και την έλλειψη κεφαλαίων.

nepal_katoikoi.png

Στην πρωτεύουσα Κατμαντού, νέοι και συγγενείς των θυμάτων έσκαβαν με τα χέρια στα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτηρίων, ενώ άλλοι καίνε τα πτώματα των δικών τους ανθρώπου σε δρόμους και πλατείες.





«Η αναμονή της βοήθειας είναι πιο βασανιστική από το να το κάνουμε μόνοι μας», σημειώνει ένας κάτοικος του Νεπάλ, ο οποίος αναζητά στα συντρίμμια τους συγγενείς του.
«Τα χέρια μας είναι τα μόνα εργαλεία που έχουμε τώρα», σημειώνει και προσθέτει ότι δεν υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση ή τον στρατό να τους βοηθήσεις.
Πολλοί άνθρωποι σε όλη το Νεπάλ κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο για τρίτη συνεχή βραδιά, καθώς τα σπίτια τους είτε ισοπεδώθηκαν είτε κινδυνεύουν από τις σεισμικές δονήσεις, που εξαπλώνουν ολοένα και περισσότερο τον φόβο μεταξύ του πληττόμενου πληθυσμού.
Στο Καταμαντού, όπως και αλλού, χιλιάδες κόσμου κοιμούνται σε πεζοδρόμια, δρόμους και πάρκα, ενώ τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, με το νερό, τα τρόφιμα και την ηλεκτροδότηση να είναι σπάνια, αυξάνοντας τους φόβους επιδημιών.

nepal_naos_syntrimmia.jpg


nepal_syntrimmia.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης