Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Σχεδιάζει μείωση έως και 15% στις τιμές των εισιτηρίων της τα επόμενα δύο χρόνια

tags :
Ryanair: Σχεδιάζει μείωση έως και 15% στις τιμές των εισιτηρίων της τα επόμενα δύο χρόνια
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους προβλέπει ότι το 2016 η μέση τιμή ανά διαδρομή θα είναι 40 ευρώ
Απολύτως πιθανή εκτιμά τη μείωση έως και 15% των τιμών ανά εισιτήριο τα επόμενα δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα της πτώσης της τιμής του αργού πετρελαίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary (Μάικλ Ο'Λίρι), ο οποίος προέβλεψε ότι το 2016 η μέση τιμή ανά διαδρομή θα είναι 40 ευρώ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche», ο O'Leary εξήγησε ότι όλα είναι θέμα μεγεθών.
Όπως ανέφερε, το περασμένο έτος πετύχαμε κέρδη 800 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρουμε, μειώνοντας τα κόστη.
Προς επίρρωση των λεγομένων του, αναφέρθηκε στον νέο στόλο αεροσκαφών της εταιρείας, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μηχανές που καταναλώνουν 18% λιγότερα καύσιμα και σημείωσε ότι από τώρα και στα επόμενα οκτώ χρόνια η Ryanair θα αποκτήσει 380 αεροσκάφη.
Όσον αφορά τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει στο δυναμικό της 300 πιλότους και περισσότερους από 1.000 προσωπικό πτήσεων, παράλληλα με μια σειρά από εργαζομένους που θέλουν να εργαστούν με την εταιρεία.
Πολλές εταιρείες, όπως η Air France, σημείωσε, προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας, για να προσθέσει ότι «εμείς τις αυξάνουμε, αυξάνουμε τους μισθούς και πληρώνουμε συνδρομή για τις συντάξεις».
Σχετικά με την κριτική για την ασφάλεια των εταιρειών χαμηλού κόστους, ο O'Leary ανέφερε ότι το να πληρώνεις μια πιο υψηλή τιμή ποτέ δεν αποτέλεσε εγγύηση μεγαλύτερης ασφάλειας και υπογράμμισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου είναι τα πέντε έτη και θα διατηρηθεί στα τέσσερα έτη το επόμενο έτος.
«Αν δεν είναι έτσι, η εταιρεία δεν θα γιορτάσει αυτό τον χρόνο την 30ή επέτειό της», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης