Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαλαισία: Συλλήψεις 12 ατόμων - Οι αρχές απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Μαλαισία: Συλλήψεις 12 ατόμων - Οι αρχές απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις
Κατασχέθηκαν εκρηκτικές ύλες
Στη σύλληψη 12 ατόμων που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και κατάσχεση εκρηκτικών υλών,  προέβη η αστυνομία της Μαλαισίας, αποτρέποντας ένα τρομοκρατικό σχέδιο βάση , σύμφωνα με το οποίο θα επιτίθεντο εναντίον διαφόρων περιοχών εντός και εκτός της πρωτεύουσας.
Πρόκειται για άτομα  ηλικίας 17 ετών έως 41 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες και σήμερα στις περιοχές Ολού Λανγκάτ και Τσεράς, συνοικίες κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ, όπως γνωστοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας Καλίντ Αμπού Μπακέρ σε  ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι άνδρες φέρονται να οργάνωναν επιθέσεις εναντίον «στρατηγικής σημασίας στόχων και στόχων κυβερνητικών συμφερόντων περιμετρικά της Κοιλάδας Κλανγκ».
Μεταξύ των εκρηκτικών που κατασχέθηκαν βρίσκονται 20 κιλά νιτρικής αμμωνίας και 20 κιλά νιτρικού καλίου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας σήμερα ενισχύθηκαν στην Κουάλα Λουμπούρ,  καθώς οι ηγέτες του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας ενόψει της Συνόδου του ASEAN, που ξεκινά επισήμως αύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης