Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Ο πλούτος έρχεται από τα χρηματιστήρια - Η λίστα με τους 100 πιο πλούσιους στη Βρετανία

Sunday Times: Ο πλούτος έρχεται από τα χρηματιστήρια - Η λίστα με τους 100 πιο πλούσιους στη Βρετανία
Η περιουσία των πλουσίων αυξήθηκε κατά 112% σε σχέση με το 2009 που ανερχόταν στα 359,73 δισεκατομμύρια ευρώ 
Τρία είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που προκύπτουν από την λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, που δημοσίευσαν, όπως κάθε χρόνο, οι Sunday Times.
Ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία είναι Ουκρανός, ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ, "έπεσε" στην κατάταξη παρά την αύξηση των κερδών της και φυσικά, ότι ο πλούτος έρχεται από τα χρηματιστήρια.
O ουκρανικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Len Blavatnik είναι το νο1 στη λίστα με τους 100 πιο πλούσιος στη Βρετανία ενώ οι πλουσιοι έγιναν πλουσιώτεροι χάρη στη άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών.
Ο συνολικός πλούτος στη βρετανία διπλασιάστηκε μετά την οικονομική κρίση του 2009 ενώ οι 1000 ευπορότεροι άνθρωποι στη Βρετανία αξίζουν σήμερα 762,86 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 112% σε σχέση με το 2009 που ανερχόταν στα 359,73 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Βρετανία διαθέτει 117 δισεκατομμυριούχους (βάση της περιουσίας τους σε λίρες), τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα με εξαίρεση τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Στο Λονδίνο δραστηριοποιούνται περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι (80) από ποτέ και περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.
Ο, Blavatnik που ανέβηκε από την τέταρτη θέση της κατάταξης στην πρώτη φέτος, έχει περιουσία ύψους 13,17 δισεκατομμυρίων λιρών, 3,17 δισεκατομμυρίων λιρες περισσότερα απο το 2014.
Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στους τομείς της μουσικής, της βιομηχανίας και των μέσων ενημέρωσης, ενώ ο μέσος Βρετανός- που έχει αποδοχές 25.000 λίρες το χρόνο, θα χρειαστεί 526.800 χρόνια για να φτάσει την περιουσία του.
Οι αδελφοί Xintoutza με καταγωγή από την Ινδία, που είχαν καταλάβει πέρυσι την πρώτη θέση του καταλόγου, «εφαγαν τη σκόνη» του Ουκρανού επιχειρηματία, καταλήγοντας δευτεροι, με περιουσία ύψους 13 δισεκατομμυρίων λιρών.
Ασχολούνται με τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά.
Η οικογένεια Weston, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο, είναι τρίτη, με 11 δισεκατομμύρια λίρες ενώ «δύσκολη» ήταν η χρονιά για την βασίλιασα Ελισαβετ.
Για πρώτη φορά από την κατάρτιση του καταλόγου το 1989, βρίσκεται εκτός της «χρυσής» 300αδας παρά το γεγονός ότι η περιουσία της αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια λίρες φτάνοντας τα 340 εκατομμυρίων λιρών. Παρόλα αυτά είναι μόλις στη 302η θέση.
Μεταξύ των νέων «εισόδων» στους ευπορότερους της Βρετανίας βρίσκεται το ζεύγος George Amal Clouney με περιουσία που υπολογίζεται στις 121 εκατομμύρια λίρες και έχει καταλάβει την 790η θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης