Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της VW F. Piech μετά την «σύγκρουση» με τον CEO του Ομίλου, M. Winterkorn

tags :
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της VW F. Piech μετά την «σύγκρουση» με τον CEO του Ομίλου, M. Winterkorn
Ο 78 χρονος εγγονός του δημιουργού του θρυλικού σκαραβαίου της VW παραιτήθηκε μετά από κυριαρχία δύο ολόκληρων δεκαετιών
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου Volkswagen, ανακοίνωσε ξαφνικά σήμερα ο «πατριάρχης» της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ferdinand Piech μετά την «σύγκρουση» που είχε με τον CEO του Ομίλου, Martin Winterkorn.
Ο 78 χρονος εγγονός του δημιουργού του θρυλικού σκαραβαίου της VW παραιτήθηκε από την θέση του, μετά από κυριαρχία δύο ολόκληρων δεκαετιών ενω την παραίτησή της ανακοίνωσε και η σύζυγός του, Ursula η οποία μετείχε στο Συμβούλιο του Ομίλου.
Η αρχή του τέλους για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της VW, ξεκίνησε στις αρχές του μήνα όταν ο Piech είχε αποσύρει δημοσίως την στήριξή του προς τον CEO της VW, Martin Winterkorn.
Λίγο αργότερα ωστόσο, η φήμη που τον ήθελε να ζητά την αποπομπή του, διαψεύστηκε αν και πληροφορίες αναφέρουν οτι προσπάθησε ξανά να τον απομακρύνει απ τη θέση του.
Στη «μάχη» των δύο ισχυρών ανδρών, ο Piech είχε στο πλευρό του μεγαλομετόχους της εταιρείας, την ηγεσία της Κάτω Σαξονίας και τον ξάδερφό του Wolfgang Porsche. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι του ομίλου, που κατέχουν τις μισές θέσεις στο Δ.Σ στήριξαν καθοριστικά τον Martin Winterkorn αφήνοντας τον Piech απομονωμένο.
Πληροφορίες από τα γερμανικά ΜΜε ανέφεραν ότι εκπρόσωποι των δυο ισχυρών οικογενειών Porsche and Piëch που κατέχουν το 51% των ψήφων στο Συμβούλιο της VW, συναντήθηκαν μέσα στην εβδομάδα σε μια προσπάθεια να εκθρονίσουν τον Winterkorn, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Τη θέση του Piech θα αναλάβει προσωρινά ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Ομίλου, Berthold Huber, μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου.

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης