Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Προβλέπει επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας – Δεν έχει αφήσει βαθιές πληγές η οικονομική κρίση

Bundesbank: Προβλέπει επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας – Δεν έχει αφήσει βαθιές πληγές η οικονομική κρίση
Δεν έχει ανακοπεί η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, υπογραμμίζει στο μηνιαίο σημείωμά της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας
Η οικονομική κρίση, που επιδεινώθηκε στη Γερμανία το 2009, δεν έχει αφήσει βαθιές πληγές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας, Bundesbank, η οποία στο μηνιαίο σημείωμά της τονίζει ότι η γερμανική ανάκαμψη δεν έχει διακοπεί, αν και ο ρυθμός επέκτασης της οικονομίας μπορεί να είναι πιο αργός έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2014, όταν το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7%.
Αν και ο ρυθμός αύξησης της δραστηριότητας στη Γερμανία παραμένει υψηλός, η Bundesbank εκτιμά ότι πιθανόν να είναι κατώτερος με βάση τα στοιχεία του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σημειώνει και υπογραμμίζει ότι η έντονη συρρίκνωση του 2014 δεν άφησε τελικώς βαθιές πληγές στη γερμανική οικονομία.
Υπό αυτή την έννοια, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της βιομηχανικής δραστηριότητας, η Bundesbank εκτιμά ότι η διαδικασία της ανάκαμψης, που απέκτησε δυναμική στα τέλη του περασμένου έτους, δεν έχει διακοπεί.
Έτσι, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίσει να αποτελεί την κύρια μηχανή ανάπτυξης, κάτι που εξάγεται και από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.
«Εξαιτίας της εξαιρετικά αισιόδοξης ματιάς των καταναλωτών, η Bundesbank αναμένει ότι η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί για κάποιο διάστημα», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης