Τελευταία Νέα
Διεθνή

Open Europe: Η Γερμανία απειλείται περισσότερο από το ενδεχόμενο ενός Brexit, παρά από το Grexit

Open Europe: Η Γερμανία απειλείται περισσότερο από το ενδεχόμενο ενός Brexit, παρά από το Grexit
Η Γερμανία θα έχανε ένα σημαντικό σύμμαχο στην Ε.Ε. των 28 
Σε σύγκριση με ένα ενδεχόμενο Grexit, το ενδεχόμενο ενός Brexit απειλεί πολύ περισσότερο τη Γερμανία, ανέφερε ο επικεφαλής του Open Europe Berlin στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει προκαλέσει πολλές πανικοβλημένες συζητήσεις και αμφίβολες πράξεις για την αποφυγή της», ανέφερε ειδικότερα, ο Michael Wohlgemuth, προσθέτοντας πως μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο επικίνδυνη για τη Γερμανία και τη γερμανική οικονομία.
Ειδικότερα, τόνισε ότι η Γερμανία θα έχανε ένα σημαντικό σύμμαχο, στα πλαίσια της Ε.Ε., ενώ ο γερμανός φορολογούμενος θα καλούνταν να εισφέρει περισσότερα στην Ε.Ε., ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από την έξοδο της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ε.Ε..
«Στα πλαίσια της αλληλεγγύης είναι κανείς έτοιμος να πληρώσει τεράστια ποσά και να αμφισβητήσει τα όρια του ευρωπαϊκού δικαίου, ωστόσο στο όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, η αλληλεγγύη απαιτεί μια ριζική αναθεώρηση της κατανομής των αρμοδιοτήτων εντός της ΕΕ, κάτι που οι Βρυξέλλες βλέπουν ως εξωφρενικά «αντιευρωπαϊκό», σχολίασε ακόμα, ο Wohlgemuth.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης