Τελευταία Νέα
Διεθνή

Thomsen (ΔΝΤ): Ο στόχος είναι ακόμα μακριά – Αναγκαία η συμφωνία πριν τον Ιούνιο

Thomsen (ΔΝΤ): Ο στόχος είναι ακόμα μακριά – Αναγκαία η συμφωνία πριν τον Ιούνιο
Το Grexit θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλους - Δεν πρέπει να υποτιμηθεί
«Υπήρξε μια μικρή πρόοδος μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνική κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες», ανέφερε ο Paul Thomsen, ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, προσθέτοντας, όμως, πως ο στόχος είναι ακόμα μακριά.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι «η πρόοδος των διαπραγματεύσεων είναι μία θετικά εξέλιξη και λόγος ελπίδας», ότι θα υπάρξει συμφωνία, όμως οι διαπραγματεύσεις «παραμένουν πολύ μακριά από τον στόχο», που είναι η επίτευξη συμφωνίας εντός των χρονικών πλαισίων, που έχουν τεθεί.
Ο ίδιος σχολίασε ότι οι πόροι και ταμειακά αποθέματα της ελληνικής κυβέρνησης θα επαρκέσουν ίσως έως τον Ιούνιο, τονίζοντας ότι «τα ποσά που θα κληθεί να αποπληρώσει η Ελλάδα, βάσει χρονοδιαγράμματος είναι πολύ μεγάλα» και «είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία νωρίς, ωστόσο να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων της χώρας».
Στη συνέχεια φέρεται να σχολίασε πως «κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι το Grexit δεν θα φέρει προβλήματα», προειδοποιώντας ότι οι πιθανές επιπτώσεις δεν θα πρέπει να υποτιμώνται.
Ακόμα, έκανε λόγο για την ανάγκη ελαχιστοποίησης των κινδύνων, όπως είναι ο κίνδυνος «να θεωρηθεί η Ευρωζώνη μια ομάδα, στην οποία μπορεί κανείς να ενταχθεί ή να φύγει κατά το δοκούν».
Μια τέτοια άποψη για την Ευρωζώνη θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες για το μέλλον των χωρών ως μέλη της, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί, τόνισε ο Thomsen.
Η Ευρωζώνη πρέπει να στείλει «ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα» ότι προχωρά σε μεγαλύτερη ενοποίηση, με στόχο να διαλυθούν οι εν λόγω κίνδυνοι, διεμήνυσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη μια ισχυρότερη δημοσιονομική και πολιτική ένωση σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης