Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία: Τέλος εποχής για τον πρωθυπουργό Stubb, γνωστό για την ανθελληνική του στάση

Φινλανδία: Τέλος εποχής για τον πρωθυπουργό Stubb, γνωστό για την ανθελληνική του στάση
Κεντρώοι 24%, συντηρητικό κόμμα 16,9%, το ακροδεξιό κόμμα των «Φιλανδών» 16,7% και οι Σοσιαλδημοκράτες 15,1% 
Τέλος εποχής για τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Φινλανδίας Alexander Stubb ο οποίος είναι γνωστός για τις σκληρές απόψεις του σχετικά με την ελληνική κρίση και την ταύτιση του με τις γερμανικές θέσεις.
Μια ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναγνώρισε τη νίκη του Κεντρώου κόμματος του επιχειρηματία Juha Sipila.
Το κόμμα της αντιπολίτευσης κατέβηκε στις εκλογές
υποσχόμενο στους Φιλανδούς 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, στα επόμενα δέκα χρόνια, δεδομένου ότι η ανεργία στη χώρα έχει φτάσει το 9,2%.
Τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν στο Κεντρώο κόμμα ποσοστό 24% και στο συντηρητικό κόμμα του Stubb μόλις 16,9%. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται το ακροδεξιό κόμμα των «Φιλανδών» με 16,7% και ακολουθουν οι Σοσιαλδημοκράτες με 15,1%.
«Αναγνωρίζω ότι νίκησε το Κέντρο. Συγχαρητήρια» ήταν η λακωνική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό Yle.
Ο μεγάλος νικητής, ο 53χρονος επιχειρηματίας Juha Sipila ήταν παντελώς άγνωστος στη Φινλανδία έως τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία των Κεντρώων πριν από 3 χρόνια.
Είχε μάλιστα επικριθεί έντονα από τον πολιτικό του αντίπαλο για την αντίθεση του στα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση του προϋπολογισμού κατά 6 δις ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ο νικητής ωστόσο θα πρέπει σύντομα να αναζητήσει σύμμαχο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης