Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Προβλέπει πιέσεις στο πετρέλαιο στα τέλη του 2015 – Στα 60-70 δολ. εκτιμά την τιμή του Brent

Citigroup: Προβλέπει πιέσεις στο πετρέλαιο στα τέλη του 2015 – Στα 60-70 δολ. εκτιμά την τιμή του Brent
Τα αμερικανικό αργό αναμένει ότι θα βρει «ισορροπία» στα 55-65 δολάρια
Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να βρεθεί υπό πίεση προς τα τέλη του 2015, αν η πρόσφατη υποχώρηση στις τιμές διατηρηθεί για τους επόμενους λίγους μήνες, προειδοποιεί ο αναλυτής της Citigroup, Seth Kleinman.
Τόσο η τιμή του πετρελαίου Brent όσο και του αμερικανικού, τύπου West Texas σημείωσαν υψηλά 2015 αυτή την εβδομάδα, μετά την υποχώρησή τους κάτω των 50 δολαρίων το βαρέλι στις αρχές του έτους.
Οι δύο παράγοντες – κλειδιά πίσω από την πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι η άρνηση του ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής, η αδύναμη παγκόσμια ζήτηση, αλλά και η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Citigroup, οι αγορές πετρελαίου χρειάζεται να εξισορροπηθούν κατά το 2015 και εκτιμά ότι το πετρέλαιο Brent θα κυμανθεί μεταξύ 60 και 70 δολαρίων το βαρέλι και το αμερικανικό αργό μεταξύ 55 και 65 δολαρίων το βαρέλι.
Σήμερα, τα συμβόλαια για το Brent υποχωρούσαν το πρωί κατά 9 σεντ, στα 63,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού υποχωρούσαν κατά 60 σεντ, στα 56,09 δολάρια, ύστερα από τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ την Πέμπτη για αύξηση της προσφοράς πετρελαίου τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης