Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Η οικονομική βελτίωση σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο το 2015

ΟΠΕΚ: Η οικονομική βελτίωση σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο το 2015
Δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση, εξαιτίας της μείωσης της ανάπτυξης σε αναπτυσσόμενες χώρες και ειδικά στην Κίνα, σημειώνει
Δεν αναμένει διαφοροποίηση της ζήτησης για πετρέλαιο το 2015 ο ΟΠΕΚ, παρά την προβλεπόμενη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της μειωμένης ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες και ειδικά την Κίνα.
«Το 2015 εκτιμάται ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 1,17 εκατ. βαρέλια ημερησίως, χωρίς αλλαγές έναντι του προηγούμενου μήνα», σημειώνει στη μηνιαία έκθεση του ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).
Ο Οργανισμός εξηγεί ότι οι βελτιωμένες προοπτικές σχετικά με τη ζήτηση βιομηχανικών χωρών «αντισταθμίζονται από την προς τα κάτω αναθεώρηση άλλων περιοχών» και γι' αυτό υπολογίζει ότι η συνολική κατανάλωση πετρελαίου θα διαμορφωθεί το 2015 στα 92,45 εκατ. βαρέλια ημερησίως, χωρίς αλλαγές έναντι των τελευταίων στοιχείων της έκθεσής του, του προηγούμενου μηνός.
Παρά την επιβράδυνση των αναπτυσσόμενων οικονομιών στις αρχές του 2015, ο Οργανισμός εκτιμά ότι από αυτά τα κράτη και ειδικά η Κίνα, όπως και άλλες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, θα προέλθουν τα δύο τρίτα της αύξησης στη ζήτηση για πετρέλαιο κατά τη διάρκεια του 2015.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης