Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προβάδισμα στους συντηρητικούς του Cameron δίνει πρόσφατη δημοσκόπηση για τις κρίσιμες εκλογές του Μαίου

Βρετανία: Προβάδισμα στους συντηρητικούς του Cameron δίνει πρόσφατη δημοσκόπηση για τις κρίσιμες εκλογές του Μαίου
Ο Cameron υποσχέθηκε στους βρετανούς εργαζομένους «μια καλή ζωή για αυτούς και τις οικογένειες τους»
Εντείνεται η προεκλογική μάχη στη Βρετανία ενόψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών της 7ης Μαΐου, με τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων να υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής στους βρετανούς.
Πρόσφατη δημοσκόπηση της TNS δείχνει ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός David Cameron, κατάφερε να αλλάξει την αρνητική γνώμη των ψηφοφόρων απέναντι στην κυβέρνηση του και να προηγείται -τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές -με δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι των Εργατικών του Ed Milibant, αφήνοντας στην Τρίτη θέση τους ακροδεξιούς ευρωσκεπτικιστές του Κόμματος της Ανεξαρτησίας (UKIP) και του ηγέτη τους Nigel Farage που απειλούσε την επανεκλογή του.
Στην τελευταία του ομιλία, ο Cameron υποσχέθηκε στους βρετανούς εργαζομένους «μια καλή ζωή για αυτούς και τις οικογένειες τους» ως ανταπόδοση για την καλή πορεία της οικονομίας στην οποία συνέβαλλαν.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι και οι δυο ηγέτες εστιάζουν τις ομιλίες τους στους βρετανούς εργαζομένους με τον Ed Milibant να δηλώνει μία μέρα νωρίτερα ότι «είναι το κόμμα των εργαζομένων, κι όχι της υψηλής κοινωνίας και μπορεί να προσφέρει στους βρετανούς και τις οικογένειες τους ασφάλεια σε κάθε φάση της ζωής τους».
Πολιτικοί αναλυτές ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κάλπη να μην δείξει καθαρό νικητή γεγονός που θα αναγκάσει τον David Cameron να αναζητήσει συνεργασίες.
Οι εκλογές του Μαΐου πάντως, θεωρούνται κρίσιμες για τη Βρετανία καθώς θα κριθεί εάν η χώρα θα καταφέρει να αποφύγει έναν κύκλο αβεβαιότητας σε σχέση με το μέλλον της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο D. Cameron πάντως, είχε δεσμευτεί από την αρχή της πρωθυπουργίας του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα έως το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης