Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρούσεις σε Μ. Ανατολή και μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ ωθούν ανοδικά την τιμή του «μαύρου χρυσού»

Συγκρούσεις σε Μ. Ανατολή και μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ ωθούν ανοδικά την τιμή του «μαύρου χρυσού»
Στα 58,43 δολ. το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Brent, στα 52,51 δολ. του αμερικανικού αργού
Ανοδικά κινείται την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου, μετά τις προβλέψεις για μείωση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου, την πρώτη ύστερα από περισσότερα των τεσσάρων έτη, αλλά και εξαιτίας των εντάσεων στην Υεμένη, όπου η κορυφαία εξαγωγός πετρελαίου χώρα, η Σαουδική Αραβία, έχει εμπλακεί σε εμφύλιο πόλεμο.
Τα συμβόλαια Μαΐου για το πετρέλαιο Brent κατέγραφαν σήμερα άνοδο 50 σεντ, στα 58,43 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχυόταν κατά 60 σεντ, στα 52,51 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τον αναλυτής της Commerzbank, Carsten Fritsch, πρόκειται για μια μικρή αλλαγή, μια σταγόνα στον ωκεανό, όμως αποτελεί λόγο για αγορές και προσθέτει ότι πολλοί επενδυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο είναι φθηνό και αναζητούν έναν λόγο για να εισέλθουν στην αγορά.
Η τιμή του πετρελαίου επηρεάζεται και από την ένταση στη Μέση Ανατολή, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε Συρία, Ιράκ και Υεμένη.
Όπως σημειώνει η J.P. Morgan, ο γεωπολιτικός κίνδυνος στις πετρελαϊκές αγορές παραμένει αυξημένος, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι η προμήθεια πετρελαίου αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, με την παραγωγή σε Σαουδική Αραβία και Ιράκ να αυξάνεται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης