Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ανοιχτό «πόλεμο» Κομισιόν και Gazprom για την τιμή του φυσικού αερίου στην Ε.Ε.

Σε ανοιχτό «πόλεμο» Κομισιόν και Gazprom για την τιμή του φυσικού αερίου στην Ε.Ε.
Η Κομισιόν διεξάγει έρευνα για τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές του φυσικού αερίου μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.
Σε ανοιχτή σύγκρουση εξελίσσεται η διαμάχη της Gazprom με την Κομισιόν, καθώς η ρωσική εταιρεία προειδοποιεί την Ευρώπη με αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Ειδικότερα, μιλώντας στους Financial Times, ο εκτελεστικό διευθυντής της Gazprom, Alexei Miller προειδοποιεί πως ο εκβιασμός της Ευρώπης θα αποτύχει παταγωδώς και θα προκαλέσει την αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Αφορμή για τα «πυρά» της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου συνιστά η έρευνα της Κομισιόν για τη διερεύνηση τυχόν υπερχρέωσης πελατών της Gazprom στην Ανατολική Ευρώπη.
Παράλληλα, η Κομισιόν διεξάγει έρευνα για τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές του φυσικού αερίου μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.
Χώρες της Βαλτικές αλλά και άλλες, όπως η Πολωνία, καταγγέλλουν πως η Μόσχα κοστολογεί υψηλότερα το φυσικό αέριο, προκειμένου να τους ασκήσει πολιτική πίεση.
Ωστόσο, ο Al. Miller διαψεύδει τις συγκεκριμένες κατηγορίες και εδράζει τις τιμολογιακές αποκλίσεις στην κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορούμαστε για τις τιμολογιακές αποκλίσεις. Εάν η Κομισιόν επιμείνει σε μία ενιαία τιμή, τότε αυτή δεν θα ενοποιηθεί προς τα κάτω, αλλά αντιθέτως προς τα πάνω» προειδοποιεί ο ισχυρός άνδρας της Gazprom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης