Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Bot (Πρώην ΥΠΕΞ Ολλανδίας): Ένα Brexit θα άλλαζε την ισορροπία στην ΕΕ – Η Γερμανία δεν θα είχε αντίβαρο

B. Bot (Πρώην ΥΠΕΞ Ολλανδίας): Ένα Brexit θα άλλαζε την ισορροπία στην ΕΕ – Η Γερμανία δεν θα είχε αντίβαρο
Η Ολλανδία θα υφίστατο πλήγμα αν η Βρετανία αποχωρούσε από την ΕΕ
Μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το επονομαζόμενο και Brexit, θα αλλάξει τις ισορροπίες των δυνάμεων στην ΕΕ και θα βλάψει τη θέση της Ολλανδίας στην Ενωμένη Ευρώπη, ανέφερε από την ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ben Bot.
«Η Ολλανδία πάντα επιδιώκει την ισορροπία, όπου μπορούμε ακόμη να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, ωστόσο αν η Μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, η Γερμανία θα γίνει παντοδύναμη, χωρίς ένα αξιοπρεπές αντίβαρο», ανέφερε ειδικότερα ο Bot, προσθέτοντας πως μια τέτοια προοπτική δεν είναι ελκυστική για την Ολλανδία.
«Ακριβώς όπως η Μεγάλη Βρετανία, και η Ολλανδία επιθυμεί να δει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ», τόνισε ο πρώην ολλανδός ΥΠΕΞ, ωστόσο η Βρετανία θέλει να γίνουν αυτές οι αλλαγές μέσω της δομικής αλλαγής της Συνθήκης της ΕΕ, κάτι στο οποίο η Ολλανδία δεν συμφωνεί, καθώς κάτι τέτοιο «θα δημιουργούσε χάος».
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η χώρα συντάσσεται με τους Βρετανούς στο ζήτημα της τραπεζικής εποπτείας, της μετανάστευσης και της αγροτικής μεταρρύθμισης.
Τέλος, προειδοποίησε ότι αν και η Ολλανδία θα απαντήσει γρήγορα θετικά στη δημιουργία μιας εμπορικής σχέσης μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, σε περίπτωση ενός Brexit, εντούτοις άλλα μέλη της ΕΕ, ενδεχομένως να μην φανούν εξίσου πρόθυμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης