Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα η H. Clinton θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος

Σήμερα η H. Clinton θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος
Σκοπεύει να είναι υποψήφια για την προεδρία το 2016
Σήμερα, Κυριακή, αναμένεται η Hillary Clinton να ανακοινώσει, την πρόθεσή της να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι υποψήφια για την προεδρία το 2016.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η συγκριτικά χαμηλών τόνων ανακοίνωση θα γίνει με αυτόν τον τρόπο διότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών και σύζυγος του πρώην προέδρου Bill Clinton—που θεωρείται ήδη η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα—έχει ήδη τεράστια απήχηση και το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή ανακοίνωση ενόψει της μακράς προεκλογικής εκστρατείας.
Μετά την ανακοίνωση, η Clinton σχεδιάζει να ταξιδέψει σε πολιτείες-κλειδιά, στην Άιοβα και στο Νιου Χάμσιρ, ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
“Αναμένεται να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να είναι υποψηφία την Κυριακή”, ανέφερε η πηγή.
Μόλις αρχίσει την εκστρατεία, η Clinton σχεδιάζει να συμμετάσχει σε μικρές εκδηλώσεις για να συνομιλήσει με ψηφοφόρους και να εξηγήσει γιατί θέλει την προεδρία.
Η στρατηγική αυτή είναι αισθητά διαφορετική από την έναρξη των εκστρατειών Ρεπουμπλικάνων όπως ο Τεντ Κρους ή ο Ραντ Πολ, που έκαναν αμφότεροι μεγάλες συγκεντρώσεις για να ανακοινώσουν ότι θα είναι υποψήφιοι.
Η Clinton ως τώρα τουλάχιστον δεν μοιάζει να έχει σοβαρό ανταγωνισμό για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Ο Τζιμ Γουέμπ, πρώην γερουσιαστής εκλεγμένος στη Βιρτζίνια, και ο Μάρτιν ο Μάλεϊ, πρώην κυβερνήτης στην πολιτεία Μέριλαντ, είναι ανάμεσα στους λιγοστούς Δημοκρατικούς που έχουν κάνει βήματα για τη διεκδίκηση του χρίσματος μέχρι στιγμής.
Το γεγονός ότι η Κλίντον θα βασιστεί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης θυμίζει τις τακτικές τις οποίες είχε αξιοποιήσει ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008, όταν προσέλκυσε έτσι το ενδιαφέρον των πολιτών και συγκέντρωσε τεράστια ποσά χάρη σε μικρές δωρεές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης