Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Αδύναμη η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας - Αυξημένοι οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι

tags :
Lagarde: Αδύναμη η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας - Αυξημένοι οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι
Σήμα κινδύνου από την επικεφαλής του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία
Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει «αδύναμη και άνιση» και «δεν είναι αρκετή» για να σβήσει τα σημάδια της Μεγάλης Ύφεσης, προειδοποίησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, C. Lagarde.
H C. Lagarde, μιλώντας πριν από την συνάντηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, τόνισε ότι «η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζεται, αλλά είναι μέτρια και άνιση».
«Σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου η ανάπτυξη δεν είναι αρκετά ισχυρή. Επιπλέον, οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί».
Σύμφωνα με την Lagarde οι παγκόσμιες κυβερνήσεις δεν προχωρούν με την απαραίτητη ταχύτητα στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων αλλά και πολιτικών που μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη .
Ωστόσο τόνισε ότι η ανάπτυξη 3,4% που πέτυχε το 2014 η παγκόσμια οικονομία αντιστοιχούσε στο μέσο όρο ανάπτυξης των τριών τελευταίων δεκαετιών, αλλά η ανάκαμψη της παραμένει «αδύναμη και ασύμμετρη, ενώ υπάρχουν πολλές οικονομίες στην υφήλιο που δεν αναπτύσσονται με ισχυρούς ρυθμούς».
«Πριν από έξι μήνες, είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της «τρέχουσας μετριότητας», δηλαδή της χαμηλής ανάπτυξης για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε.
«Σήμερα, πρέπει να αποτρέψουμε αυτή τη νέα μετριότητα από το να γίνει η νέα πραγματικότητα» επισήμανε.
Τέλος σημείωσε ότι «ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους είναι η δομική υποχώρηση της ρευστότητας των αγορών, που οφείλεται από τις αλλαγές στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων στις ανεπτυγμένες οικονομίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης