Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο οι χειρισμοί Dijsselbloem για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ολλανδική ABN Amro

tags :
Στο στόχαστρο οι χειρισμοί Dijsselbloem για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ολλανδική ABN Amro
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ABN Amro, Rik van Slingelandt, ο Dijsselbloem του είχε αναφέρει ότι οι αυξήσεις δεν ήταν «σοφές», ωστόσο θα τις στήριζε νομικά
Στο στόχαστρο του Ολλανδικού κοινοβουλίου μπαίνουν οι αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις σε στελέχη της ABN Amro.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg οι αυξήσεις στους μισθούς των στελεχών της ABN Amro, ανάγκασαν την ολλανδική κυβέρνηση να καθυστερήσει την αρχική δημόσια προσφορά της τράπεζας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ABN Amro, Rik van Slingelandt, ο Dijsselbloem του είχε αναφέρει ότι οι αυξήσεις δεν ήταν «σοφές», ωστόσο θα τις στήριζε νομικά.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ABN Amro, έξι στελέχη της τράπεζας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είσαν τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 100.000 ευρώ το 2014!
Το γεγονός προκάλεσε έκπληξη στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ανησυχούν ότι το δημόσιο θα υποστεί ζημιά δις. ευρώ από τη διάσωση της τράπεζας, η οποία είχε κοστίσει 22 δισ. ευρώ.
Την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Οικονομικών είχε δώσει το πράσινο φως για τις αυξήσεις στα μεγαλοστελέχη, η τράπεζα προχωρούσε σε μειώσεις μισθών άλλων στελεχών αλλά και σε απολύσεις!
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι τα στελέχη έδωσαν πίσω τις αυξήσεις, μόλις δύο ημέρες μετά την αναβολή της δημόσιας πρότασης.
Επίσης ο Dijsselbloem έχει εισάγει αυστηρά όρια στα μπόνους του τραπεζικού κλάδου από το 2013.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης