Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πάνω από τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο της Μόσχας για πρώτη φορά το 2015

Ρωσία: Πάνω από τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο της Μόσχας για πρώτη φορά το 2015
Η ανάκαμψη του ρουβλίου επιταχύνει την άνοδο στο ρωσικό χρηματιστήριο
Διευρύνεται η «εκεχειρία» των αγορών έναντι της Ρωσίας, ενώ και η ανάκαμψη του ρουβλίου επιταχύνει την άνοδο στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Οι επενδυτές που είχαν βάλει στοίχημα φέτος στην ανάκαμψη της ρωσικής χρηματιστηριακής αγοράς φαίνεται ότι το κερδίζουν.
Μέχρι στιγμής το 2015, ο δείκτης RTS που αποτιμάται σε δολάρια, καταγράφει κέρδη 26%.
Στη σημερινή συνεδρίαση, μάλιστα, έχει φθάσει να ξεπεράσει ένα συμβολικό όριο.
Ο δείκτης RTS διαμορφώνεται άνω των 1.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 27 Νοεμβρίου του 2014, όταν η διολίσθηση της τιμής του πετρελαίου και η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προκάλεσε τη φυγή επενδυτών.
Το… φρένο που μπήκε στην πρόσφατη οξεία πτώση των τιμών του πετρελαίου αποτέλεσε «κλειδί» για τη βελτίωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Ρωσία.
Όχι ματαίως, καθώς το φυσικό αέριο και το αργό πετρέλαιο αποτελούν τα δύο τρίτα των εξαγωγών της χώρας.
Παράλληλα, οι μειωμένοι κίνδυνοι σχετικά με τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και η μη επιβολή νέων κυρώσεων από τη Δύση έχουν ξεκαθαρίσει επίσης τον δρόμο προς την ανάκαμψη.
Η επιστροφή των επενδυτών στη Ρωσία έχει επιτρέψει σε λιγότερο από τέσσερις μήνες μια άνοδο 40% στην ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του ευρώ.
Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα το ευρώ υποχώρησε για πρώτη φορά το 2015 στα 60 ρούβλια, απομακρυνόμενο από τα 100 ρούβλια που είχε φθάσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης