Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Καθοδική αναθεώρηση για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό από την κεντρική τράπεζα - Στο 1,75% το επιτόκιο

Νότια Κορέα: Καθοδική αναθεώρηση για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό από την κεντρική τράπεζα - Στο 1,75% το επιτόκιο
Οι αδύναμες εξαγωγές και η προβληματική εγχώρια ζήτηση εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας 
Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την πορεία του ΑΕΠ και του πληθωρισμού προέβη σήμερα, Πέμπτη, η κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας, ενώ παράλληλα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1,75%.
Ειδικότερα, προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί το 2015 κατά 3,1%, από προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 3,4%.
Σημειώνεται ότι η νοτιοκορεατική οικονομία αυξήθηκε με ρυθμό 3,3% το 2014, με την νέα εκτίμηση να δείχνει επιβράδυνση του ρυθμού εντός του τρέχοντος έτους.
Ως προς τον πληθωρισμό, αναμένεται να διαμορφωθεί στο +0,9%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ενίσχυση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 1,9%.
Η αδύναμη εξαγωγική δραστηριότητα, κύριος μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, αλλά και η αδύναμη εγχώρια ζήτηση φαίνεται ότι ώθησαν την κεντρική τράπεζα σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, με την ανακοίνωση να αναφέρει ότι οι οικονομικοί δείκτες είναι φανερό ότι δεν έχουν μπει σε τροχιά ανάκαμψης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2015 οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 4,2% σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη συρρίκνωση των τελευταίων δύο ετών, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε μόλις στο 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης