Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της βρετανικής British Gas, αντί τιμήματος 47 δισ. στερλινών

Shell: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της βρετανικής British Gas, αντί τιμήματος 47 δισ. στερλινών
Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal της δεκαετίας στον ενεργειακό τομέα
Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας British Gas, αντί τιμήματος 47 δισ. στερλινών (65 δισ. ευρώ) σε μετρητά και μετοχές, βρίσκεται η Royal Dutch Shell, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο έχουν επηρεαστεί οι εταιρείες του ενεργειακού τομέα από τις πολύ χαμηλές τιμές ενέργειας.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, πρόκειται για το μεγαλύτερο deal στον ενεργειακό κλάδο την τελευταία δεκαετία, ενώ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη από το 1996.
Σε ανακοίνωσή της η Shell σημειώνει ότι η κίνηση αυτή έχει στόχο να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του τομέα υγροποιημένου αερίου, καθώς η BG είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς υγροποιημένου αερίου.
Το τίμημα ανέρχεται σε 47 δισ. στερλίνες, που αντιστοιχεί σε premium 52% με βάση τον κινούμενο μέσο όρο 90 ημερών για τη μετοχή της BG, η οποία έκλεισε την Τρίτη με κέρδη 6,3% και στις 910,4 πένες, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ορίζεται στα 30,7 δισ. στερλίνες.
Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι μέτοχοι της BG θα κατέχουν το 19% του νέου ομίλου.
Με την εξαγορά αυτή, η Shell αποκτά πρόσβαση σε σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και «γλιτώνει» το κόστος των δαπανών για ανακάλυψη κοιτασμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης