Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σημάδια ελαφριάς βελτίωσης του τομέα υπηρεσιών τον Μάρτιο – Στις 51,6 μονάδες ο ΡΜΙ

Ιταλία: Σημάδια ελαφριάς βελτίωσης του τομέα υπηρεσιών τον Μάρτιο – Στις 51,6 μονάδες ο ΡΜΙ
Καταγράφηκε ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των νέων εργασιών
Σημάδια ελαφριάς βελτίωσης καταγράφηκαν στον τομέα υπηρεσιών της Ιταλίας τον Μάρτιο, με τα στοιχεία να καταδεικνύουν ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αύξηση της απασχόλησης με τον ταχύτερο ρυθμό, αλλά και ανάπτυξη των νέων εργασιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Markit, ο δείκτης υπηρεσιών ΡΜΙ ενισχύθηκε στις 51,6 μονάδες τον Μάρτιο έναντι των 50 μονάδων του Φεβρουαρίου.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Markit, Phil Smith, «αν και δεν καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών όπως στον μεταποιητικό κλάδο, η αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του τομέα υπηρεσιών αποτελεί τουλάχιστον μια ακόμη ένδειξη ότι ο ιδιωτικός τομέας της ιταλικής οικονομίας επεκτείνεται.
Επιπλέον, οι ισχυρότερες ροές νέων εργασιών προοιωνίζονται διατήρηση της ανοδικής τάσης.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το ΑΕΠ της Ιταλίας είναι πιθανόν να σημειώσει άνοδο για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα έτος το πρώτο τρίμηνο του 2015, αν και μάλλον θα είναι μικρή.
Παράλληλα, σημειώνει ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν υγιείς τάσεις στην αγορά εργασίας, με το συνδυαστικό δείκτη δημιουργίας θέσεων εργασίας στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες να είναι ο καλύτερος εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια.
Το ποσοστό ανεργίας είναι επομένως πιθανόν να υποχωρήσει τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης