Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015

Ινδία: Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015
Στις 53 μονάδες διολίσθησε το δείκτης υπηρεσιών PMI 
Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015 στην Ινδία, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον PMI υπηρεσιών, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών PMI διολίσθησε στις 53 μονάδες τον Μάρτιο, από 53,9 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την HSBC.
Η κίνηση του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανοδική πορεία του κλάδου, ο οποίος κατέγραψε 11ο συνεχόμενο μήνα εξάπλωσης των δραστηριοτήτων του ενώ παράλληλα, σημειώθηκε ανάπτυξη στις τέσσερις από τις έξι περιοχές επιχειρηματικής δραστηριότητας, δημιουργώντας αισιόδοξο κλίμα για την πορεία των υπηρεσιών το επόμενο έτος.
Ωστόσο οι τιμές εισαγωγής για τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών σημείωσαν σημαντική αύξηση κυρίως λόγω της τιμής του πετρελαίου και των μεταφορικών, ενώ αύξηση σε μικρότερη κλίμακα κατέγραψαν και οι τιμές εξαγωγών για τις υπηρεσίες.
Σημειώνουμε ότι ο τομέας των υπηρεσιών αποτελεί το 60% του ΑΕΠ της Ινδίας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης