Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama (ΗΠΑ): Αποτυχία της προεδρίας μου ένα αποδυναμωμένο Ισραήλ

tags :
Obama (ΗΠΑ): Αποτυχία της προεδρίας μου ένα αποδυναμωμένο Ισραήλ
Όχι μόνο στρατηγική, αλλά και ηθική αποτυχία ένα πιο ευάλωτο Ισραήλ τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Την άποψη ότι η αποδυνάμωση του Ισραήλ θα είναι μια «θεμελιώδης αδυναμία της προεδρίας του» εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, ο οποίος επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη του με μια χώρα που, όπως είπε, είναι πολύχρονη σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά τις διαφορές που εκφράστηκαν για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
«Θα έθετα ως αποτυχία από την πλευρά μου, ως μια θεμελιώδη αδυναμία της προεδρίας μου, εάν κατά τη διάρκεια της θητείας μου ή ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχω, καταστεί το Ισραήλ πιο ευάλωτο», είπε ο Obama σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη 45 λεπτών που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των New York Times.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι θα ήταν «όχι μόνο μια στρατηγική αποτυχία, αλλά νομίζω ότι θα ήταν μια ηθική αποτυχία», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία θα μπορούσε να σπάσει αυτό που ενώνει τις δυο χώρες.
«Ακόμα και όταν είχα διαφωνίες με τον πρωθυπουργό Netanyahu για το Ιράν και το παλαιστινιακό ζήτημα, η υπεράσπιση του Ισραήλ (από τις ΗΠΑ) ήταν ακλόνητη», ανέφερε ο Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης