Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Ιατρικό προσωπικό και ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός

tags :
Υεμένη: Ιατρικό προσωπικό και ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός
Άνω των 500 οι νεκροί από τις συγκρούσεις Χούτι και ένοπλων ομάδων
Ιατρικό προσωπικό και ανθρωπιστική βοήθεια αποστέλλει ο Ερυθρός Σταυρός στην Υεμένη, όπου συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις ανταρτών Χούτι και αντίπαλων ενόπλων ομάδων στο Άντεν.
Την ίδια στιγμή, κυβερνήσεις συνεχίζουν την απομάκρυνση υπηκόων τους ενώ υπολογίζεται από τον ΟΗΕ ότι οι συγκρούσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 500 άτομα
Για την αποστολή της βοήθειας ζητήθηκε από τη Σαουδική Αραβία, η ποία έχει θέσει υπό τον έλεγχό του τον εναέριο χώρο της Υεμένης, να αναστείλει τις επιδρομές.
Η Σαουδική Αραβία είχε ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι είχαν καταλάβει το βόρειο τμήμα της χώρας και τη Σαναά και είχαν εκδιώξει τον πρόεδρο Χάντι στο Άντεν. Οι αντάρτες υποστηρίζονται από το Ιράν, και η Σαουδική Αραβία - που θεωρεί «φυσικό χώρο επιρροής» της την αρκετά φτωχότερη Υεμένη - παρακολουθούσε με ανησυχία τις εξελίξεις.
Μέχρι στιγμής ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, οι επιδρομές δεν φαίνεται να έχουν καταφέρει καθοριστικό πλήγμα στην εξουδετέρωση του κινδύνου που εγείρουν οι Χούτι.
Παράλληλα με τις αεροπορικές επιχειρήσεις, συνεχίζονται και οι συγκρούσεις επί του εδάφους.
Το τελευταίο 24ωρο, πηγές από ομάδες ενόπλων που πρόσκεινται στον πρόεδρο Χάντι ανέφεραν ότι στις συγκρούσεις στο Άντεν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 47 μαχητές και από τις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης