Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Δεύτερη συνάντηση Assad με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης - Απίθανη μια συμφωνία

tags :
Συρία: Δεύτερη συνάντηση Assad με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης - Απίθανη μια συμφωνία
Στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο, δεν συμμετείχε η μεγαλύτερη ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, το καθεστώς Assad και εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στη Μόσχα σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στην ανθρωπιστική κρίση.
Η ύπαρξη συμφωνίας πάντως ανάμεσα στις δυο πλευρές θεωρείται για μια ακόμη φορά απίθανη, καθώς ο κυριότερος σχηματισμός της συριακής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να μποϊκοτάρει τις συνομιλίες.
Οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι δεν αναμένουν κάποια σημαντική εξέλιξη στις συνομιλίες η οποία θα οδηγούσε στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, στον οποίο έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι από τις αρχές του 2011.
Στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο, στη Μόσχα, δεν συμμετείχε η μεγαλύτερη ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης, ο υποστηριζόμενος από τη Δύση Εθνικός Συριακός Συνασπισμός των Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, που δήλωσε ότι θα συμμετάσχει μόνο εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της Συρίας Bashar al Assad, συμμάχου της Ρωσίας.
Η Μόσχα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιά άτομα από την αντιπολίτευση θα συμμετάσχουν, ωστόσο η σύνθεση αναμένεται να είναι παρόμοια με εκείνη του Ιανουαρίου με περισσότερους από 30 αντιπροσώπους από τις διάφορες ομάδες - η πλειονότητα των οποίων συμφωνεί ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με τη Δαμασκό για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης