Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Με κυβερνητική εντολή φαίνεται ότι απολύθηκε ο CEO της Citibank

Αργεντινή: Με κυβερνητική εντολή φαίνεται ότι απολύθηκε ο CEO της Citibank
H Citibank αποκλείστηκε από την εγχώρια ασφαλιστική αγορά
Με κυβερνητική εντολή φαίνεται ότι απολύθηκε ο CEO της Citibank Αργεντινής, Gabriel Ribisich, της τράπεζας από το 2013, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Μέσα.
Ειδικότερα, ο CEO απολύθηκε επειδή «αγνόησε» την εθνική νομοθεσία , ενώ η Citibank αποκλείστηκε από την εγχώρια ασφαλιστική αγορά.
Αναλυτές επισημαίνουν πως στην πραγματικότητα οι κυρώσεις κατά της Citibank, δεν οφείλονται σε παραβιάσεις της τράπεζας, αλλά στις προσπάθειες της χώρας να πλήξει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, καθώς εμπλέκεται στην υπόθεση των hedge funds.
Η κόντρα ξεκίνησε όταν μία ομάδα hegde funds, γνωστή και ως NML κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Αργεντινής για κρατικό χρέος ύψους 1,3 δισ. δολάρια, αρχής γενομένης από το 2001, και το οποίο η κυβέρνηση της χώρας αρνείται να εξοφλήσει, καθώς το 90% των επενδυτών που αφορούσε το χρέος συμφώνησε να προβεί σε κούρεμα της αποπληρωμής του.
Η Citibank, στην προσπάθεια της να διευθετήσει το ζήτημα βρέθηκε αντιμέτωπη με την κυβέρνηση, με δυσμενή αποτελέσματα για παρουσία της στην αγορά.
Σύμφωνα με δηλώσεις του χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου David Fernandez, η Citibank μπορεί να οδηγηθεί σε σταδιακή «έξοδο» από την χώρα, με την κυβέρνηση της Αργεντινής, έτοιμη να καταστήσει αυτή τη διαδικασία «δύσκολη και χρονοβόρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης