Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande (Γαλλία): Στόχος ανάπτυξη άνω του 1% - Προτεραιότητα οι επενδύσεις

Hollande (Γαλλία): Στόχος ανάπτυξη άνω του 1% - Προτεραιότητα οι επενδύσεις
Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, πρέπει να έχουμε ανάπτυξη άνω του 1%, τόνισε ο γάλλος πρόεδρος
Σειρά μέτρων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, θέτοντας ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του τις επενδύσεις.
«Θα έπρεπε να έχουμε υψηλότερους στόχους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «να θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας πρέπει να έχουμε ανάπτυξη άνω του 1%.
Έτσι, οι επενδύσεις αποτελούν προτεραιότητα», τόνισε.
Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της τελευταίας έκθεσης του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), ο οποίος εκτιμά για τη Γαλλία αύξηση 1,1% του ΑΕΠ το 2015 και 1,7% το 2016, όμως προσθέτει ότι οι παρούσες προοπτικές δεν επιτρέπουν μια αξιοσημείωτη πτώση του ποσοστού της ανεργίας.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, για να παρουσιάσει η Γαλλία μια περισσότερο δυναμική ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα απαιτούνται μέτρα «περισσότερο φιλόδοξα» για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη μείωση των δημοσίων δαπανών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα αναλάβει την ευθύνη και θα θέσει σε εφαρμογή έναν φορολογικό μηχανισμό «εξαιρετικό» προς βοήθεια των επενδύσεων.
«Όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να επιταχύνουν τα σχέδιά τους, να προχωρήσουν πιο γρήγορα τις επενδύσεις, θα τους παρασχεθεί ένας φορολογικός μηχανισμός που θα βελτιώσει τις ταμειακές ροές τους και τα κέρδη τους», ανέφερε.
Την προσεχή Τετάρτη ο γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, θα παρουσιάσει μια σειρά από μέτρα στο υπουργικό συμβούλιο και σε κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης