Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κένυα: Στους 147 ανέρχονται οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Garissa

Κένυα: Στους 147 ανέρχονται οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Garissa
Τα περισσότερα θύματα ήταν φοιτητές
Στους 147 ανέρχονται οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Garissa στην Κένυα, την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει η ισλαμιστική σομαλική οργάνωση al-Shabab.
Αναλυτικότερα, στρατιωτικές ομάδες της al-Shabab εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης σε πανεπιστημιακό συγκρότημα στην πόλη Garissa την Κένυα και αφού σκότωσαν τους δύο φύλακες, εξαπέλυσαν πυρά εναντίον των μαθητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης ελευθέρωσαν τους μουσουλμάνους φοιτητές, ενώ κράτησαν ως ομήρους τους χριστιανούς μαθητές.
Περίπου 500 μαθητές προσπάθησαν να δραπετεύσουν, 79 από τους οποίους τραυματίστηκαν από τα πυρά των μελών της οργάνωσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς εκπροσώπους, 9 σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Nairobi για παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.
Τέσσερις από τους μασκοφόρους έφεραν πάνω τους εκρηκτικά, τα οποία εξερράγησαν λίγο πριν συλληφθούν από τις αρχές, ενώ οι αρχές τελικά συνέλαβαν τον πέμπτο συνεργό.
Σύμφωνα με το σχέδιο της επίθεσης, αρχικά οι μασκοφόροι εισέβαλαν στο χώρο το πανεπιστημίου σκοτώνοντας τους δύο φύλακες, συνέχισαν να πυροβολούν προς όλες τις κατευθύνσεις των εγκαταστάσεων και έπειτα εισέβαλαν στις τάξεις όπου οι μαθητές έδιναν γραπτές εξετάσεις.
Ενώ οι δράστες πίστεψαν ότι είχαν απομονώσει τους μαθητές στους γυναικείους κοιτώνες, κάποιοι προσπάθησαν να αποδράσουν από τον περιμετρικό φράχτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης