Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στα υψηλότερα 11μήνου αναρριχήθηκε ο μεταποιητικός PMI τον Μάρτιο του 2015

Ιταλία: Στα υψηλότερα 11μήνου αναρριχήθηκε ο μεταποιητικός PMI τον Μάρτιο του 2015
Ο μεταποιητικός δείκτης βελτιώθηκε στις 53,3 μονάδες
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών αναρριχήθηκε ο μεταποιητικός PMI στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2015 υποδηλώνοντας δυναμική ανάκαμψη του κλάδου.
Ειδικότερα, ο δείκτης βελτιώθηκε στις 53,3 μονάδες τον Μάρτιο, από 51,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων για βελτίωση στις 52,3 μονάδες.
Η δυναμική βελτίωση των συνθηκών του κλάδου οδήγησε σε ενίσχυση του εργατικού δυναμικού, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ τόσο η παραγωγή, όσο και οι εξαγωγές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2014.
Ακόμα, σημειώνεται ότι το κόστος παραγωγής αυξήθηκε, καθώς οι εισαγωγές πρώτων υλών ακρίβυναν, λόγω της διολίσθησης της ισοτιμίας του ευρώ.
O Phil Smith, αναλυτής της Markit, που καταρτίζει τον δείκτη, ανέφερε πως τα στοιχεία δείχνουν μια δυναμική ανάκαμψη του ιταλικού μεταποιητικού τομέα, με την αύξηση τόσο της παραγωγής, όσο και των νέων παραγγελιών, και μάλιστα μα ταχείς ρυθμούς.
Η ενίσχυση του εργατικού δυναμικού με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 4 ετών υποδηλώνουν, ακόμα, ότι οι επιχειρηματίες της μεταποίησης αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για την οικονομία της Ιταλίας, πρόσθεσε ο αναλυτής.

www.bankingnewws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης