Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα δείχνουν τα αποτελέσματα PMI του Μαρτίου – Μειώθηκε στις 49,6 μονάδες

Κίνα: Συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα δείχνουν τα αποτελέσματα  PMI του Μαρτίου – Μειώθηκε στις 49,6 μονάδες
Η εγχώρια και εξωτερική ζήτηση στην Κίνα παραμένει ασθενική
Συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα στην Κίνα δείχνουν τα αποτελέσματα για τον μεταποιητικό PMI του Μαρτίου, ο οποίος υποχώρησε κάτω από τις 50 μονάδες, που σηματοδοτούν ανάπτυξη.
Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2015 ο δείκτης υποχώρησε στις 49,6 μονάδες, από 50,7 μονάδες τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, ωστόσο ανήλθε βελτιωμένος σε σύγκριση με τα προκαταρκτικά στοιχεία και τις 49,2 μονάδες.
«Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι η εγχώρια και εξωτερική ζήτηση παραμένει ασθενική εν μέσω αδύναμων συνθηκών στην αγορά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής», επεσήμανε σχετικά ο επικεφαλής αναλυτής της HSBC, που καταρτίζει τον δείκτη, Qu Hongbin.
Πρόσθεσε, ακόμα, ότι παρατηρήθηκε μείωση του εργατικού δυναμικού, λόγω των πολιτικών μείωσης του λειτουργικού κόστους που ακολουθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ μάλιστα η μείωση έγινε με τον ταχύτερο ρυθμό από το περασμένο καλοκαίρι.
Τέλος, η μεταποιητική παραγωγή συνέχισε να αυξάνεται για 3ο συνεχόμενο μήνα, αν και με ασθενικό ρυθμό, ενώ οι νέες παραγγελίες συρρικνώθηκαν για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης