Τελευταία Νέα
Διεθνή

P. Porosenko (Ουκρανός πρόεδρος): Στις 27 Απριλίου στο Κίεβο η Σύνοδος Ουκρανίας - ΕΕ

tags :
P. Porosenko (Ουκρανός πρόεδρος): Στις 27 Απριλίου στο Κίεβο η Σύνοδος Ουκρανίας - ΕΕ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ουκρανός πρόεδρος, P. Porosenko, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J. C. Juncker
Στο Κίεβο θα διεξαχθεί η σύνοδος Ουκρανίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης την 27η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος P. Porosenko , μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.
Σημειώνεται ότι αυτού του είδους οι σύνοδοι διεξάγονται μια φορά κάθε χρόνο βάσει της συμφωνίας σύνδεσης, η οποία υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014 από την ΕΕ και τις φιλοδυτικές αρχές στο Κίεβο, που ανέλαβαν την εξουσία μετά έπειτα από τρεις μήνες διαδηλώσεων και συγκρούσεων στην ουκρανική πρωτεύουσα, οι οποίες και οδήγησαν στην πτώση του φιλορώσου προέδρου Viktor Yanukovych τον Φεβρουάριο του 2014.
Πάντως, νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Jean Claude Juncker έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος προγραμμάτιζε να βρίσκεται μεθαύριο Δευτέρα στο Κίεβο για να επιδείξει την στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία, ανέλαβε την επίσκεψή του για λόγους υγείας.
΄Οπως σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς μέσω Twitter,  ο Juncker “ανέβαλε την επίσκεψή του στο Κίεβο” διότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μια “ελάσσονα θεραπεία εκτός νοσοκομείου για πέτρες στα νεφρά”.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι προβλέπεται να διεξαχθεί μια σύνοδος ΕΕ - Ουκρανίας στο Κίεβο την 27η Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης