Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hewlett Packard: Προς πώληση το 51% της H3C Technologies στην Κίνα

Hewlett Packard: Προς πώληση το 51% της H3C Technologies στην Κίνα
Η ΗΡ βρίσκεται «προ των πυλών» για επίτευξη συμφωνίας με την Tsinghua Unigroup
Το 51% του μεριδίου της επί της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας H3C Technologies έχει θέσει προς πώληση η Hewlett-Packard, με την Tsinghua Unigroup να εμφανίζεται ως ο πιθανότερος αγοραστής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, η κινέζικη εταιρεία Tsinghua Unigroup είχε αναδειχθεί ο καλύτερος πλειοδότης σε σχετική δημοπρασία.
Η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες προσφορές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Η Tsinghua Unigroup ανταγωνίζεται και άλλους πλειοδότες για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της HP, οι οποίες κοστολογούνται στα 5 δισ. δολάρια συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών China Huaxin Post και Telecommunication Economy Development Center.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η HP, όπως και άλλες αμερικανικές εταιρείες, δέχονται ισχυρές πιέσεις στην Κίνα, εξαιτίας σειράς αποκαλύψεων ότι η αμερικανική κυβέρνηση, λάμβανε δεδομένα και πληροφορίες για τη χώρα χρησιμοποιώντας υποδομές αμερικάνικων εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης