Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blueprint Capital: Η εκλογική αβεβαιότητα στη Βρετανία αποδυναμώνει τη στερλίνα

Blueprint Capital: Η εκλογική αβεβαιότητα στη Βρετανία αποδυναμώνει τη στερλίνα
Παρά τις ισχυρές οικονομικές συνθήκες και τα στοιχεία για την απασχόληση, το βρετανικό νόμισμα αποδυναμώνεται έναντι του ευρώ
Η εκλογική αβεβαιότητα αποδυναμώνει τη στερλίνα έναντι του ευρώ, παρά τις ισχυρές οικονομικές συνθήκες και τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση, σημειώνουν οι αναλυτές της Blueprint Capital.
Ειδικότερα, σημειώνουν ότι η στερλίνα, ενισχυμένη από την ευρωστία της βρετανικής οικονομίας και τα πολύ θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, έχει υπάρξει πολύ δημοφιλής, κυρίως έναντι του ευρώ για περισσότερο από τους τρεις περασμένους μήνες.
Τελευταία, ωστόσο, επισημαίνεται, «η μουσική σταμάτησε, τα φώτα άναψαν, προκαλώντας ένα παραπάτημα για τη στερλίνα», με κύρια αιτία τις επερχόμενες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 7 Μαΐου.
Όμως καθώς η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ, με μια τηλεοπτική αντιπαράθεση του νυν πρωθυπουργού και επικεφαλής των Συντηρητικών David Cameron με τον επικεφαλής των Εργατικών Ed Miliband, οι προσδοκίες για τα επιτόκια επίσης ασκούν επιρροή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης