Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πολεμική σύγκρουση στην Υεμένη ωθεί σε ανάκαμψη τις τιμές του πετρελαίου

Η πολεμική σύγκρουση στην Υεμένη ωθεί σε ανάκαμψη τις τιμές του πετρελαίου
Ανησυχία για πιθανή διατάραξη της παραγωγής και του εφοδιασμού πετρελαίου προκαλεί η αναταραχή στην Υεμένη
Κατά 5% ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης, μετά την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία προβαίνει σε αεροπορικές επιθέσεις κατά της Υεμένης.
Ειδικότερα, οι πολεμικές συγκρούσεις στην Υεμένη έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κόλπους των επενδυτών, οι οποίοι εκτιμούν ότι ίσως υπάρξει διατάραξη στην παραγωγή του πετρελαίου, άρα και στον εφοδιασμό.
Αναλυτικότερα, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, τα συμβόλαια του Μαΐου για το πετρέλαιο Brent διαπραγματεύονται αγγίζουν τα 59,36 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένα κατά 2,94 δολάρια ή 5,2%.
Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στον Globex, τα συμβόλαιο του αργού πετρελαίου για τον Μάιο διαπραγματεύονται στα 52,01 δολάρια ανά βαρέλι, ήτοι αύξηση 5,7%.
Η κατάσταση στην Υεμένη παραμένει κρίσιμη με την Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου να εκτελούν αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων των ανταρτών Χούτι, τόσο στην περιφέρεια της χώρας, όσο και στην πρωτεύουσα.
Ο πρόεδρος της Υεμένης, Abed Rabbo Mansour, έχει φύγει από το κτιριακό συγκρότημα της προεδρίας στο Άντεν, στο οποίο είχε μεταφερθεί μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά από το κίνημα των Χούτι νωρίτερα φέτος, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται.
Σημειώνεται ότι η Υεμένη, αν και η ίδια δεν έχει μεγάλη πετρελαιοπαραγωγή, εντούτοις πρόσκειται στο Bab el-Mandeb Strait, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία διακίνησης πετρελαίου στον κόσμο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης