Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλό 14 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο του 2015

Γερμανία: Σε υψηλό 14 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο του 2015
Αισιόδοξοι για την γερμανική οικονομία εμφανίζονται οι γερμανοί καταναλωτές, ελέω ευρώ
Στις 10 μονάδες βελτιώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, που καταρτίζει το ινστιτούτο GfK, στην Γερμανία για τον Απρίλιο του 2015.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης βελτιώθηκε στις 10 μονάδες, από 9,7 μονάδες τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ενώ διέψευσε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις των αναλυτών για βελτίωση στις 9,8 μονάδες.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο δείκτης άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών, ήτοι από τον Οκτώβριο του 2001, όταν είχε ανέλθει στις 11 μονάδες.
«Οι καταναλωτές εκτιμούν ότι η γερμανική οικονομία λαμβάνει ώθηση από το αδύναμο ευρώ, το οποίο ενισχύει τις εξαγωγές και μειώνει το κόστος της ενέργειας», αναφέρει το ινστιτούτο.
Επισημαίνει, ακόμα, πως οι προοπτικές για την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης βοήθησε τις προσδοκίες για το εισόδημα και την επιθυμία και προθυμία των καταναλωτών να καταναλώσουν.
Η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ ρίχνει το ευρώ στην συναλλαγματική αγορά και ως αποτέλεσμα βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των γερμανικών εξαγωγών έξω από την Ευρωζώνη.
Μπορεί η εικόνα να παραμένει φωτεινή προς το παρόν, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αβεβαιότητα για την Γερμανία κατά τους προσεχείς μήνες, προειδοποιεί το ινστιτούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης