Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απαντήσεις από τα μαύρα κουτιά προσδοκούν οι ειδικοί για τη συντριβή του Airbus της Germanwings

tags :
Σε απαντήσεις από τα μαύρα κουτιά προσδοκούν οι ειδικοί για τη συντριβή του Airbus της Germanwings
Στο σημείο Merkel, Hollande και Rajoy
Σε πλήρη εξέλιξη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί οι έρευνες στις νότιες γαλλικές Άλπεις για τον εντοπισμό, την περισυλλογή και μεταφορά των σορών των νεκρών από την συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, το οποίο μετέφερε 150 επιβαίνοντες.
Για το λόγο αυτό μεταβαίνουν στο σημείο δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνε ενώ εκεί θα βρεθούν δέκα ιατροδικαστές και τρεις ανθρωπολόγοι για την ταυτοποίηση των θυμάτων με τη βοήθεια δειγμάτων DNA.
Οι εικόνες που μεταδίδονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές.
Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού.
Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί του Γραφείου Διερεύνησης Ατυχημάτων εξετάζουν το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που βρέθηκε προκειμένου να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που οδήγησαν σε αυτήν την αεροπορική τραγωδία.
Κύριο ερώτημα είναι τι οδήγησε το αεροπλάνο στο να χάσει άμεσα ύψος ενώ ερωτηματικό παραμένει γιατί δεν υπήρξε καμιά επαφή ασυρμάτου από τη στιγμή που το αεροπλάνο έχασε ύψος και πριν συντριβεί.
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους είναι δυστύχημα και ότι οποιαδήποτε άλλη θεωρία διατυπώνεται -περί τρομοκρατικής επίθεσης- δεν είναι παρά απλή εικασία.
Στο σημείο της συντριβής, αναμένεται να βρεθούν το απόγευμα η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy.
Η Germanwings, θυγατρική της Lufthansa ανακοίνωσε πως 67 Γερμανοί επέβαιναν στο αεροπλάνο, μεταξύ των οποίων δύο μωρά και 16 έφηβοι που επέστρεφαν από σχολική ανταλλαγή με ισπανούς μαθητές.
Από την ισπανική κυβέρνηση μεταδόθηκε πως ο κατάλογος των επιβατών περιλαμβάνει 45 επιβάτες με ισπανικά επώνυμα, των οποίων μένει πάντως να πιστοποιηθεί η εθνικότητα.
Στην Ισπανία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Ανάμεσα στους 150 νεκρούς είναι Αυστραλοί, Κολομβιανοί, Βέλγοι, Δανοί, Αργεντινοί, Μεξικανοί, Ιάπωνες, ενδεχομένως και Βρετανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης