Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στον τόπο της συντριβής του Airbus της Germanwings – Στο σημείο Merkel, Hollande και Rajoy

Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στον τόπο της συντριβής του Airbus της Germanwings – Στο σημείο Merkel, Hollande και Rajoy
Απαντήσεις για τα αίτια της καταστροφής αναμένουν οι ειδικοί από τα μαύρα κουτιά - Αποκελείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας
(upd7) Σε πλήρη εξέλιξη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί οι έρευνες στις νότιες γαλλικές Άλπεις για τον εντοπισμό, την περισυλλογή και μεταφορά των σορών των νεκρών από την συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, το οποίο μετέφερε 150 επιβαίνοντες.
Στο σημείο της συντριβής, όπου είναι σκορπισμένα σε εκατοντάδες κομμάτια το αεροπλάνο, αναμένεται να βρεθούν το απόγευμα (στις 15:00 ώρα Ελλάδας) η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy.
Στο απρόσιτο σημείο των Άλπειων σπεύδουν δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες.
Οι εικόνες που μεταδίδονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές.
Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού.
Την εικόνα αυτή μετέδωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Steinmeier, ο οποίος έκανε λόγος για εικόνες φρίκης και τρομερή τραγωδία.
Στον τόπο της τραγωδία θα μεταβούν δέκα ιατροδικαστές και τρεις ανθρωπολόγοι για την ταυτοποίηση των θυμάτων με τη βοήθεια δειγμάτων DNA.
Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί του Γραφείου Διερεύνησης Ατυχημάτων εξετάζουν το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που βρέθηκε προκειμένου να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που οδήγησαν σε αυτήν την αεροπορική τραγωδία.
Κύριο ερώτημα είναι τι οδήγησε το αεροπλάνο στο να χάσει άμεσα ύψος ενώ ερωτηματικό παραμένει γιατί δεν υπήρξε καμιά επαφή ασυρμάτου από τη στιγμή που το αεροπλάνο έχασε ύψος και πριν συντριβεί.
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους είναι δυστύχημα και ότι οποιαδήποτε άλλη θεωρία διατυπώνεται -περί τρομοκρατικής επίθεσης- δεν είναι παρά απλή εικασία.
Η Germanwings, θυγατρική της Lufthansa ανακοίνωσε πως 67 Γερμανοί επέβαιναν στο αεροπλάνο, μεταξύ των οποίων δύο μωρά και 16 έφηβοι που επέστρεφαν από σχολική ανταλλαγή με ισπανούς μαθητές.
Από την ισπανική κυβέρνηση μεταδόθηκε πως ο κατάλογος των επιβατών περιλαμβάνει 45 επιβάτες με ισπανικά επώνυμα, των οποίων μένει πάντως να πιστοποιηθεί η εθνικότητα.
Στην Ισπανία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Ανάμεσα στους 150 νεκρούς είναι Αυστραλοί, Κολομβιανοί, Βέλγοι, Δανοί, Αργεντινοί, Μεξικανοί, Ιάπωνες, ενδεχομένως και Βρετανοί.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό και την περισυλλογή των 150 πτωμάτων του μοιραίου Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο συνετρίβη στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Digne, στις γαλλικές Άλπεις.
Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων έχουν σταματήσει και αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου αύριο το πρωί.
Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι αρχές εντόπισαν και ανέκτησαν το «μαύρο» κουτί του αεροπλάνου, το οποίο αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής.
Μέχρι στιγμής, οι συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστες, με τον Γάλλο πρωθυπουργό να αποφεύγει να αποκλείσει οποιοδήποτε σενάριο.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να επισημάνει πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν συνηγορούν σε τρομοκρατική ενέργεια ή πειρατεία.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 150 νεκρούς, εκ των οποίων 146 επιβάτες, 2 πιλότοι και 4 αεροσυνοδοί.
Αν και δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ταυτότητα των επιβαινόντων, εικάζεται, ότι οι περισσότεροι είναι γερμανοί υπήκοοι.
Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση 4U9525 από την Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, είχε αναχωρήσει από την Ισπανία στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ εξαφανίστηκε περίπου 40' μετά την απογείωσή του.
Φαίνεται, ότι πετούσε στα 6,8 χιλ. πόδια, ήτοι περίπου στα 2 χλμ. από τη γη, ενώ προτού χαθεί εξέπεμψε σήμα SOS.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των γαλλικών αρχών ασφαλείας, με ομάδες διάσωσης να κατευθύνονται στην δυσπρόσιτη περιοχή, ενώ ελικόπτερα προσέγγισαν το σημείο, ωστόσο άγνωστη παραμένει η τύχη των επιβαινόντων, αλλά και τα αίτια της συντριβής.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Bernard Cazeneuve, επιβεβαίωσε ότι συντρίμμια από το αεροσκάφος έχουν ήδη εντοπιστεί.
Σύμφωνα με τον Bernard Cazeneuve, βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους και βρίσκεται στα χέρια των γαλλικών αρχών.
Πάντως, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, οι πρώτες πληροφορίες αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης ή αεροπειρατείας. 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Monde, 80 πυροσβέστες και πάνω από 200 αστυνομικοί κατευθύνονται στην περιοχή.
Ο γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, εξέφρασε τον φόβο ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, φόβο τον οποίο εξέφρασε και ο πρόεδρος της χώρας, Francois Hollande, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Ειδικότερα, ο Hollande ανέφερε πως οι αδιευκρίνιστες συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το ατύχημα, «μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα υπάρχουν επιζώντες».
Ο γάλλος πρόεδρος, ανέφερε ακόμα, ότι θα έλθει σε επικοινωνία με την γερμανίδα ομόλογό του, Angela Merkel, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππο, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία, μαζί με την σύζυγό του, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στη χώρα, από όταν ανήλθε στον ισπανικό θρόνο.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισπανός βασιλιάς ακύρωσε τις εμφανίσεις του στη Γαλλία και επιστρέφει εσπευσμένα στην Ισπανία.
«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι προφανώς είμαι πολύ στενοχωρημένος, για αυτό το τόσο δραματικό γεγονός», σχολίασε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τις οικογένειες {των θυμάτων}».
Την θλίψη της για το συμβάν εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μεταβεί στο σημείο της συντριβής αύριο.
Οι γερμανικές αρχές θα συνεργαστούν πλήρως με τις αρχές των υπόλοιπων χωρών, που επηρεάστηκαν από το δυστύχημα, ανέφερε η Merkel.
«Πρόκειται για μια ώρα γεμάτη θλίψη και στεναχώρια», ανέφερε ειδικότερα, ενώ πρόσθεσε πως «η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους, που έχασαν συγγενείς και φίλους».
Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Μεταφορών της Γερμανίας μεταβαίνουν ήδη στη Γαλλία.
Σημειώνεται ότι η Germanwings, η οποία είναι θυγατρική της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, εκτελεί πτήσεις χαμηλού κόστους.
Εκπρόσωπος του γερμανικού αερομεταφορέα, δήλωσε πως «αν οι φόβοι μας επιβεβαιωθούν, θα είναι η σκοτεινότερη μέρα στην ιστορία της εταιρείας».
Η εταιρεία Airbus, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, ανέφερε ότι «όλες οι προσπάθειες στρέφονται στην αξιολόγηση της κατάστασης», ενώ δεν προέβη σε περαιτέρω διευκρινήσεις.

Επικοινωνία Οbama με Merkel - Rajoy
Tηλεφωνική επικοινωνία με την Angela Merkel και τον Mariano Rajoy είχε σήμερα ο Barack Obama, στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους.
«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι στους φίλους μας στην Ευρώπη, κυρίως στους λαούς της Γερμανίας και της Ισπανίας, έπειτα από την φοβερή αυτή συντριβή» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην αεροπορική τραγωδία.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα, λόγω λόγω του γεγονότος ότι χάθηκαν πολλά παιδιά, περιλαμβανομένων βρεφών».
«Οι ομάδες μας βρίσκονται σε στενή επικοινωνία (...). Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι Αμερικανοί επέβαιναν στο αεροσκάφος» τόνισε παράλληλα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Germanwings για το δυστύχημα
Επίσημη ανακοίνωση για το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με τη συντριβή του αεροσκάφους της, τύπου Airbus A320, εξέδωσε η θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, Germanwings.
Η Germanwings βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσει ότι, σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, σήμερα (24 Μαρτίου 2015) και γύρω στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα), αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της Germanwings ενεπλάκη σε περιστατικό, κοντά στη Νίκαια της Γαλλίας.
Πρόκειται για την προγραμματισμένη πτήση με αριθμό 4U 9525 από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ.
Στη λίστα επιβατών της πτήσης 4U 9525 ήταν εγγεγραμμένοι 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.
Επί του παρόντος δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.
Η Germanwings πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα.
Μέχρι την ολοκλήρωσή της, δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε περαιτέρω πληροφορίες.
Η Germanwings θα δημοσιεύει νέα ενημερωτικά δελτία όποτε υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμες πληροφορίες. Παρακαλούμε όπως ενημερώνεστε για κάθε νεότερη πληροφορία, μέσω της ιστοσελίδας www.germanwings.com».

Embedded image permalink

French firefighters prepare to take-off in Digne-les-Bains for the crash site of an Airbus A320, in the French Alps, 24 March, 2015.


French emergency services workers gather in Seyne, south-eastern France, near the site where a Germanwings Airbus A320 crashed in the French Alps.


                                                  Embedded image permalink


(Πρώτη Ενημέρωση: Τρίτη 24/3/2014 12:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης