Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Μέσα στην εβδομάδα πιθανή συμφωνία Ελλάδας – Ευρωζώνης για την απελευθέρωση των χρημάτων

Schulz: Μέσα στην εβδομάδα πιθανή συμφωνία Ελλάδας – Ευρωζώνης για την απελευθέρωση των χρημάτων
Μετά απομένουν λιγότεροι από τρεις μήνες για να παρουσιάσει η Αθήνα ένα αξιόπιστο και λεπτομερές σχέδιο, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, προκειμένου να απελευθερωθούν τα πολυπόθητα κεφάλαια, ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη, στην ιταλική εφημερίδα La Reppublica.
«Νομίζω ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει επιτευχθεί μια νέα συμφωνία, η οποία θα είναι επαρκής για να απελευθερωθεί η πιο επείγουσα χρηματοδότηση», ανέφερε ο Martin Schulz.
Πρόσθεσε δε, ότι εν συνεχεία η Ελλάδα θα έχει στη διάθεσή της όχι περισσότερο από τρεις μήνες προκειμένου να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό» σχέδιο.
Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Reuters, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει μια δέσμη μεταρρυθμίσεων για την προβληματική οικονομία της μέχρι την επόμενη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει μια νέα βοήθεια από τους πιστωτές της και να αποφύγει μια χρεοκοπία, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να την οδηγήσει στην έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης