Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλό 11 μηνών ο μεταποιητικός ΡΜΙ τον Μάρτιο – Διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες

Κίνα: Σε χαμηλό 11 μηνών ο μεταποιητικός ΡΜΙ τον Μάρτιο – Διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες
Σε χαμηλό δύο μηνών η μεταποιητική παραγωγή
Σε χαμηλό 11 μηνών διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στις 49,2 μονάδες, που αποτελεί χαμηλό έντεκα μηνών, έναντι των 50,7 μονάδων που είχαν καταγραφεί τον Φεβρουάριο, ενώ και η μεταποιητική παραγωγή διαμορφώθηκε σε χαμηλό δύο μηνών, με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 50,8 μονάδες έναντι των 51,7 τον Φεβρουάριο.
Όπως επισημαίνει η οικονομολόγος της Markit, Annabel Fiddes, τα στοιχεία καταδεικνύουν μια ελαφρά επιδείνωση του μεταποιητικού τομέα της Κίνας τον Μάρτιο.
Η πτώση συνολικά στις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες συνέβαλε στην αδύναμη επέκταση της παραγωγής, ενώ οι εταιρείες συνέχισαν να περιορίζουν το εργατικό δυναμικό τους.
Εν τω μεταξύ, επισημαίνεται, οι εταιρείες του μεταποιητικού τομέα συνέχισαν να επωφελούνται από την πτώση του κόστους εισροών, που απορρέει από την πρόσφατη μείωση των τιμών του πετρελαίου.
Ωστόσο, η σχετικά περιορισμένη ζήτηση έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις να επενδύουν χρήματα προκειμένου να δώσουν ώθηση στις νέες εργασίες και να μειώσουν τις τιμές πώλησης με τον ίδιο ρυθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης