Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA - Merrill Lynch: Η FED θα καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια αν ο πληθωρισμός επιβραδυνθεί

BofA - Merrill Lynch: Η FED θα καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια αν ο πληθωρισμός επιβραδυνθεί
Η FED μπορεί να καθυστερήσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αν ο δομικός πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί φέτος, σημειώνεται
Η FED θα καθυστερήσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σε περίπτωση που ο πληθωρισμός και τα δομικά στοιχεία του συνεχίσουν να υποχωρούν, εκτιμούν οι αναλυτές της Bank of America – Merrill Lynch.
Όπως επισημαίνεται, φαίνεται η αγορά να υποτιμά την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου, όμως συμπληρώνει ότι αν ο πληθωρισμός και ειδικά τα δομικά στοιχεία του συνεχίσουν να υποχωρούν, θα είναι πολύ δύσκολο για την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα να είναι «λογικά αισιόδοξη» ότι ο πληθωρισμός οδεύει στο να επιστρέψει προς τον στόχο που έχει τεθεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Ως αποτέλεσμα, σημειώνεται, «εκτιμούμε ότι η FED μπορεί να καθυστερήσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αν ο δομικός πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί φέτος».
Προσθέτει δε, ότι το χαμηλό που θα μπορούσε να «χτυπήσει» ο πληθωρισμός είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, οπότε είναι δύσκολο να υπολογιστεί η μεσοπρόθεσμη πορεία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης