Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση του δολαρίου, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων

Πτώση του δολαρίου, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων
Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,0863 δολ.
Aπώλειες καταγράφει το αμερικανικό δολάριο έναντι ενός καλαθιού των κυριοτέρων νομισμάτων τη Δευτέρα, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τη ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα.
Το δολάριο παρέμεινε υπό πίεση εν μέσω της αβεβαιότητας σχετικά με τον ακολουθούμενο δρόμο της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της FED για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, αλλά και το πότε θα μπορούσε να υπάρξει μια αύξηση των επιτοκίων.
Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,41%, στο 1,0863.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρήκε κάποια στήριξη, μετά τις δηλώσεις από την ελληνική κυβέρνηση την Παρασκευή ότι κινούνταν προς την εκπλήρωση των απαιτήσεων των πιστωτών της με την υποβολή ενός περισσότερο λεπτομερούς μεταρρυθμιστικού σχεδίου ώστε να διασφαλίσει επιπλέον κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης, ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, αναμενόταν να εμφανιστεί ενώπιον επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την κατάσταση στην Ελλάδα να βρίσκεται πιθανόν πολύ υψηλά στην ατζέντα.
Η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου διαμορφωνόταν σήμερα, Δευτέρα, στο 1,4909, με πτώση κατά 0,3%.
Παράλληλα, το δολάριο κινήθηκε πτωτικά έναντι του γεν και του ελβετικού φράγκου.
Ειδικότερα, η ισοτιμία του έναντι του γεν υποχώρησε κατά 0,15%, στα 119,86 γεν και με το ελβετικό φράγκο κατά 0,14%, στο 0,9732.
Εν τω μεταξύ, τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας ήταν ισχυρότερα, με την ισοτιμία του αυστραλιανού δολαρίου έναντι του αμερικανικού να ενισχύεται κατά 0,35%, στο 0,7801 και με το δολάριο Νέας Ζηλανδίας να κερδίζει 0,32%, στο 0,7589.
Το δολάριο Καναδά κινήθηκε χαμηλότερα, στο 1,2576.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης