Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για την τιμή του πετρελαίου – Υπεραμύνεται της διατήρησης της παραγωγής η Σαουδική Αραβία

Πτώση για την τιμή του πετρελαίου – Υπεραμύνεται της διατήρησης της παραγωγής η Σαουδική Αραβία
Η Σαουδική Αραβία θα επιδιώξει τη συνέχιση της στρατηγικής υπεράσπισης των μεριδίων αγορά της έναντι των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, μη μελών του ΟΠΕΚ, τόνισε ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου
Πτώση κατέγραφαν οι τιμές των συμβολαίων πετρελαίου τη Δευτέρα, μετά τις δηλώσεις του σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου, Ali al-Naimi, την Κυριακή, ότι η χώρα του θα επιδιώξει τη συνέχιση της στρατηγικής υπεράσπισης των μεριδίων αγορά της έναντι των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, μη μελών του ΟΠΕΚ.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό αργό για παράδοση τον Μάιο κατέγραφε απώλειες 2,24%, στα 45,49 δολάρια το βαρέλι κατά τις πρωινές ώρες στην Ευρώπη.
Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, το πετρέλαιο Brent για παράδοση τον Μάιο υποχωρούσε κατά 1,88%, στα 54,28 δολάρια το βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, η διαφορά στην τιμή μεταξύ του αμερικανικού αργού και του πετρελαίου Brent ανήλθε στα 8,79 δολάρια το βαρέλι από 8,75 δολ. την περασμένη Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, σημείωσε ότι «καταβλήθηκε προσπάθεια, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία, διότι οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ επέμεναν ότι ο Οργανισμός είναι αυτός που φέρει το βάρος και εμείς αρνούμαστε ότι ο ΟΠΕΚ φέρει την ευθύνη», σχόλια που υπογραμμίζουν την άποψη ότι η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να αλλάξει στάση όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν υποχωρήσει κάθετα τους πρόσφατους μήνες, καθώς ο ΟΠΕΚ αντιστέκεται στις εκκλήσεις για μείωση της παραγωγής, ενώ από την άλλη πλευρά στις ΗΠΑ καταγράφεται αύξηση με ταχείς ρυθμούς της άντλησης πετρελαίου και μάλιστα με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, γεγονός που έχει προκαλέσει υπερπληθώρα προσφοράς αργού πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης