Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barroso: Δεν θα υπάρξει Grexit – Μόνος δρόμος για την Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις

tags :
Barroso: Δεν θα υπάρξει Grexit – Μόνος δρόμος για την Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις
Η ανεύθυνη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης είναι εκείνη που ευθύνεται για τα προβλήματα της χώρας και όχι η Ευρώπη, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(upd) Μόνος δρόμος για να ανακτήσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των αγορών είναι να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, μιλώντας σε επενδυτές σε επενδυτικό συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ.
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, τόνισε ότι για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν φταίει η Ευρώπη, αλλά προκλήθηκαν από την ανεύθυνη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως ανέφερε, «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα του μη βιώσιμου χρέους που δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, την κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών της, τα μεγάλα προβλήματα φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης και τα προβλήματα στη διοίκηση.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα εξαπάτησε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίδοντας ψευδή στοιχεία σχετικά με την οικονομία της.
Ο J.M. Barroso σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει κάτι που να καταδικάζει την Ελλάδα να είναι σε δύσκολη κατάσταση, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που μπορεί να εφαρμόσει και είναι ικανή να το κάνει, όπως και κάθε άλλη χώρα.
Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει μια ιδεολογική δυσκολία που υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει ότι ο δρόμος για να ανακτήσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των αγορών είναι να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
Νωρίτερα, στο περιθώριο του 18ου ασιατικού συνεδρίου επενδύσεων της Credit Suisse και με δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο Jose Manuel Barroso είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα επιθυμεί να συμβιβαστεί, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι που επιθυμεί και η πλειοψηφία των Ελλήνων.
«Εκτιμώ ότι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι με την Ελλάδα, όμως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την ανάγκη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, να είναι ανταγωνιστική και τότε, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες οι άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη θέλουν να υποστηρίξουν την Ελλάδα», υπογράμμισε ο J. M. Barroso.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί κα να σεβαστεί τους Έλληνες που την εξέλεξαν και η πλειοψηφία των οποίων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».
Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «σήμερα υπάρχει επαρκής δέσμευση για την επίλυση του θέματος της Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης