Τελευταία Νέα
Διεθνή

Puskhov (Ρωσία): Η Ρωσία έχει περισσότερο δικαίωμα επί της Κριμαίας, από ότι η Βρετανία επί των Φώκλαντ

Puskhov (Ρωσία): Η Ρωσία έχει περισσότερο δικαίωμα επί της Κριμαίας, από ότι η Βρετανία επί των Φώκλαντ
Ο επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων «απάντησε» στην βρετανική καταδίκη της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία
«Προσοχή Λονδίνο: Η Κριμαία έχει πολλούς περισσότερους λόγους να ανήκει στη Ρωσία, από ότι έχουν τα Φώκλαντ να ανήκουν στην Βρετανία», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής της Ρωσίας, Alexei Pushkov.
Ο βουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, «απάντησε» με αυτόν τον τρόπο στην Βρετανία, η οποία εκ νέου καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Ειδικότερα, ο βρετανός ομόλογός του, Philip Hammond, ανέφερε ότι η Ρωσία προέβη σε μία «κατάφωρη παραβίαση της ουκρανικής, αλλά και διεθνούς νομοθεσίας», όταν προσάρτησε την Κριμαία.
«Η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν παράνομη και αθέμιτη τον Μάρτιο του 2014 και παραμένει παράνομη και αθέμιτη τον Μάρτιο του 2015», σχολίασε, ακόμα, ο Hammond, προσθέτοντας πως «η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία».
Σημειώνεται ότι οι νήσοι Φώκλαντ, στις οποίες αναφέρθηκε ο Pushkov παραμένουν σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ της Βρετανίας και της Αργεντινής, ενώ πρόσφατο γεγονός παραμένει ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, μόλις το 1982, που είχε ως αποτέλεσμα 900 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Οι κάτοικοι των Φώκλαντ ψήφισαν το 2013 την παραμονή των νήσων στην επικράτεια της Βρετανίας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι και η πρόεδρος της Αργεντινής, Cristina Kirchner, καταδίκασε την προσάρτηση της Ρωσίας, με αντίστοιχο παραλληλισμό, σχολιάζοντας πως είναι εξίσου παράνομη με την «αρπαγή» των Φώκλαντ από την Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης