Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2015 και το 2016

Ελβετία: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2015 και το 2016
Αρνητικές είναι οι συνέπειες της άρσης της στήριξης του φράγκου για τις ελβετικές επιχειρήσεις 
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την οικονομική ανάπτυξη της Ελβετίας, προχώρησε σήμερα η Seco, αρμόδια γραμματεία για τις οικονομικές υποθέσεις.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι το 2015 το ελβετικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,9%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 2,1%, ενώ για το 2016 βλέπει αύξηση 1,8%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 2,4%.
Η Seco εκτιμά ότι η άρση της στήριξης στο ελβετικό φράγκο, από την κεντρική τράπεζα της χώρας, έχει επιφέρει πλήγμα στις δραστηριότητες των ελβετικών επιχειρήσεων, καθώς έχει κάνει τα προϊόντα τους ακριβά, σε σύγκριση με των ανταγωνιστών.
Ανέφερε, ακόμα, πως οι προοπτικές για την ελβετική οικονομία έχουν επιδεινωθεί, λόγω της νομισματικής πολιτικής, που ασκεί η SNB.
Τόνισε, ωστόσο, ότι οι αρνητικές επιδράσεις οδηγούν σε «παροδική επιβράδυνση», καθώς «οι βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές για την Ευρώπη και η ενίσχυση της ανάκαμψης στις ΗΠΑ, θα μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του ισχυρού φράγκου».
Ως προς την ανεργία, η Seco προβλέπει το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 3,3% το 2015 και στο 3,4% το 2016, ενώ για τον πληθωρισμό αναμένει να κυμανθεί στο -1% φέτος και στο +0,3% για το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης