Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εορτασμοί για την πρώτη επέτειο της «επανένωσης» με την Κριμαία

Ρωσία: Εορτασμοί για την πρώτη επέτειο της «επανένωσης» με την Κριμαία
Η 18η Μαρτίου έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Κριμαία ως η μέρα επανένωσης με την Ρωσία
Με εορτασμούς σε όλη την επικράτεια γιόρτασε η Ρωσία την πρώτη επέτειο «επανένωσης» με την Κριμαία.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της Κριμαίας, Sergey Aksyonov, σε ευχετήρια δήλωση του τόνισε το νόμιμο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του λαού της Κριμαίας και την βούληση του να ενωθεί με την Ρωσία.
Η 18η Μαρτίου καθιερώθηκε επίσημα ως η μέρα εορτασμού της επανένωσης, καθώς ακριβώς πριν ένα χρόνο διενεργήθηκε το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα με το οποίο εγκρίθηκε η προσάρτησή της στη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα για τον σκοπό διοργανώνονται εκδηλώσεις με αποκορύφωμα μια συναυλία που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της Κριμαίας το βράδυ της Τετάρτης.
Την ίδια μέρα ένα χρόνο νωρίτερα, ο Vladimir Putin κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο δήλωσε σύμφωνος με τις προτάσεις των κοινοβουλίων της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης για επανένωση με την Ρωσία ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή της συνθήκης ένταξης της Κριμαίας στην Ρώσικη Ομοσπονδία.
Μετά την είσοδο των δύο νέων μελών στην Ομοσπονδία, στην Κριμαία αναγνωρίστηκαν ως επίσημες γλώσσες η ρώσικη, η ουκρανική και η κριμαϊκή.
Η συνοριακή γραμμή της Ρωσίας μετακινήθηκε ως την Κριμαία, ενώ η χάραξη του θαλάσσιου χώρου στην Μαύρη και στην Αζοφική Θάλασσα πραγματοποιήθηκε στην βάση των διεθνών συμφωνιών της Ρωσίας, καθώς και του διεθνούς δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης