Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδα – ρεκόρ τα πετρελαϊκά αποθέματα στις ΗΠΑ, ωθούν πτωτικά την τιμή του «μαύρου χρυσού»

Σε επίπεδα – ρεκόρ τα πετρελαϊκά αποθέματα στις ΗΠΑ, ωθούν πτωτικά την τιμή του «μαύρου χρυσού»
Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas υποχωρεί στα 42 δολάρια, ενώ το Brent διαπραγματεύεται πέριξ των 53 δολαρίων το βαρέλι
Στον αριθμό ρεκόρ των 450 εκατ. βαρελιών έφθασαν τα πετρελαϊκά αποθέματα στις ΗΠΑ, εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.
Η διαφορά μεταξύ της τιμής του πετρελαίου με αναφορά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχει αυξηθεί πάνω από τα 10 δολάρια, με το Brent να διαπραγματεύεται πέριξ των 53 δολαρίων το βαρέλι, μακριά ακόμη από τα χαμηλά έτους, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου West Texas έχει υποχωρήσει μέχρι τα 42 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.
Τα στοιχεία σχετικά με τα αμερικανικά πετρελαϊκά αποθέματα συνεχίζουν να διαψεύδουν όλα τα προγνωστικά, καθώς χθες, Τρίτη, έγινε γνωστό ότι αυξήθηκαν κατά 10,5 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα.
Αυτή η αύξηση είναι τριπλάσια εκείνης που ανέμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα αυξάνονταν περί τα 3 εκατομμύρια.
Πρόκειται επίσης για τη δέκατη συνεχή άνοδο των αποθεμάτων και καταγράφεται νέο ιστορικό υψηλό, φθάνοντας συνολικά τα 450 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι όπως συμβαίνει και με τις αγορές νομισμάτων, ομολόγων και μετοχών, οι δραστηριοποιούμενοι στην αγορά πετρελαίου αναμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας FED, καθώς τα μηνύματα σχετικά με την αμερικανική οικονομία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προβλέψεις σχετικά με τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο.
Ωστόσο, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα μπορούσε να υπάρξει για τα νομίσματα, καθώς τα μηνύματα της FED σχετικά με μια ενδεχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν είτε στην άνοδο είτε στην πτώση του δολαρίου, του νομίσματος που μονοπωλεί στην αγορά των εμπορευμάτων έναντι του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης