Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιωματούχοι της Κίνας της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας θα συναντηθούν έπειτα από διάστημα 3 ετών

Αξιωματούχοι της Κίνας της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας θα συναντηθούν έπειτα από διάστημα 3 ετών
Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών αφήνουν πίσω τις διαφορές τους, με στόχο τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή της Ασίας
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η πρώτη συνάντηση μετά από διάστημα τριών χρόνων, των υπουργών Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, της Κίνας και της Ιαπωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Νοτίου Κορέας.
Οι ετήσιες συνομιλίες είχαν ξεκινήσει το 2007, ωστόσο μετά το 2012 ανεστάλησαν, λόγω των εδαφικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ των χωρών.
Η ένταση στην περιοχή συναντά την έναρξη της χρόνια πριν, όταν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιαπωνία κατέλαβε τμήματα της Κίνας και αποίκησε στην Κορέα.
Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, οι τριμερείς σχέσεις των χωρών έχουν επιδεινωθεί αρκετά από την «έκρηξη» εθνικιστικών εκδηλώσεων.
Σε δήλωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας, είπε πως αντιμετωπίζει την αναμενόμενη συνάντηση του Σαββάτου ως μια ευκαιρία για την αποκατάσταση των τριμερών σχέσεων συνεργασίας, ενώ η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τρόπους για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των χωρών.
Μιλώντας στο Τόκιο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, προέτρεψε τις τρεις χώρες να εργαστούν σκληρά για να ξεπεράσουν το πολεμικό παρελθόν τους ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ασία.
Παρά την διαμάχη τους στο παρελθόν και τις τεταμένες σχέσεις, η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία είναι στρατηγικοί εμπορικοί εταίροι ενώ είναι μέλη των συνομιλιών για τον τερματισμό του προγράμματος πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης